Başarılı Bir Online Müzayedeye Ev Sahipliği Yapmak İçin 9 İpucu

1. Eşyalarınızın Stokunu Alın

İlk olarak, yüz yüze müzayedeniz sırasında dahil etmeyi planladığınız tüm öğelerin envanterini çıkarın.  

Çevrimiçi bir müzayedenin güzelliği, belirli bir süre boyunca bir veya 100 ürün satabilmenizdir. Başlamak için, yaklaşık 20 öğeden oluşan bir anahtar grup seçmenizi öneririz. Ardından, daha sonra geri dönebilir ve hazır olduğunuzda açık artırmanıza daha fazla ürün eklemeye başlayabilirsiniz. Teklif verenlerinizi meşgul tutmak ve daha fazlası için geri gelmek için öğelerdeki kapanış saatlerini kademelendirebilirsiniz.

2. Başlangıç ​​Tekliflerinizi Doğru Şekilde Belirleyin

Tipik olarak, online müzayede öğeleriniz için başlangıç ​​tekliflerini önerilen değerlerinin %35'i olarak belirlemelisiniz. Buradaki amacınız, piyasa değerinin %80 ila %100'ünü elde etmek ve ürün başına 12 ila 16 teklifleri ölçmektir.

3. Kuralları Tanımlayın

Online bir müzayedeye ev sahipliği yapıyorsanız, teklif sahiplerinin ürünlerini nasıl güvence altına almaları gerektiği veya nakliye ile ilgili lojistiğin ne olabileceği hakkında soruları olabilir.

Örneğin, tüm kazananları teslimat seçenekleri için e-posta veya telefon yoluyla ulaşacağınız konusunda uyarabilirsiniz. Ayrıca, online müzayedeyi ilk duyurduğunuzda gönderdiğiniz herhangi bir e-postaya bu bilgileri ekleyebilirsiniz .

4. Her Şeyi Tanıtın

Artık müzayedenizi çevrimiçi olarak düzenlediğinize göre, alıcılarınızla e-posta ve sosyal medya aracılığıyla etkili bir şekilde iletişim kurmanız önemlidir. Örneğin, öğelerinizi çevrimiçi hale getirdikten sonra, resmi açık artırma henüz açılmamış olsa bile etkinlik açılış sayfasını sosyal profillerinizde yayınlayın. Önemli öğelerinizin birkaç fotoğrafını da eklediğinizden emin olun.

5. Fotoğrafları Kullan

Teklif verenler muhtemelen ürünlerinize dizüstü bilgisayarlarından, telefonlarından, tabletlerinden ve diğer cihazlarından bakacaktır. Öğe başına en az üç resim eklediğinizden emin olun. 

Beyaz bir arka plan üzerinde bir işletme logosu, kolay bir eklemedir ve ürünün hızlı bir şekilde tanınmasını sağlar. 

6. Şimdi Satın Al ve Maksimum Teklif Verme özelliğini kullanın

Online müzayedelerin iki büyük değeri, Maksimum Teklif Verme ve Şimdi Satın Al'dır. Maksimum teklif verme, bir teklif verenin "aşılmayacak" bir tutar belirlemesine ve sistemin kendisi adına teklif vermesine izin verir.  

Şimdi Satın Al, ürünü satmak istediğiniz en yüksek fiyatı belirlemenizi sağlar. Tipik olarak, bir teklif veren şimdi satın al özelliğiyle satın almayı seçerse, o ürün için teklif verme durur ve ürün o teklif verene hemen satın al fiyatı üzerinden satılır. Bir öğe için hemen satın al seçeneğine izin verirseniz, fiyatı piyasa değerinden %20 ila %30 daha yüksek ayarladığınızdan emin olun.

7. Çok Günlü Açık Artırmaya Ev Sahipliği Yapın

Yüz yüze açık artırmadan online bir müzayedeye geçiş yaptığınızda, artık tüm tekliflerinizi almak için tek bir geceye kilitlenmiyorsunuz. Müzayedenizi birkaç gün içinde düzenleyebilir ve hatta müzayedeyi bir hafta erken açmayı bile düşünebilirsiniz. Bu fazladan günler, etkinliği, eşyalarınızı ve alıcıları sitenize yönlendiren birden fazla e-posta ve sosyal medya gönderisi göndermenize olanak tanır .

8. Sanal Bir Etkinliğe Başlayın

Müzayedenizi birkaç gün erken açmak, tam teşekküllü bir sanal etkinliğe veya canlı akışa götüren doğal bir köprü oluşturabilir. Deneyimi izleyicilerle paylaşan küçük bir grup insanı canlı yayınlayarak yüz yüze açık artırmanın belirli unsurlarını yeniden oluşturmak için sanal etkinliğinizi kullanabilirsiniz. 

9. Herkesi Motive Edin

Online bir müzayedede, bir bağışçının çevrimiçi olarak ilgisini çekmek için rekabet ettiğinizi unutmayın, bu nedenle onlara size dikkat etmeleri için bir neden verin. 

Hedef kitlenizin farkında olması ve katılabilmesi için bu teşviklerin ne zaman gerçekleştiğini bildirdiğinizden emin olun. Bu aynı zamanda alıcılarınızla bağlantı kurmak ve onları meşgul etmek için başka bir temas noktası haline gelir.

Online müzayedemizi ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.