Lot: 1
Current Price: 4,500 TL Starting Bid: 4,500 TL Estimated: TL Losing Winning
Kenan Çizer Erçel
Kağıt Üzerine Sulu Boya, 1996 Yapımı Tablo İç Ebat: 47x32 cm Çerçeveli Ebat: 51x66 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 1
Lot: 1
Kenan Çizer Erçel-Kağıt Üzerine Sulu Boya, 1996 Yapımı Tablo İç Ebat: 47x32 cm Çerçeveli Ebat: 51x66 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 2
Lot: 2
Kenan Çizer Erçel-Kağıt Üzerine Sulu Boya “Büyükada” İmzalı, 1996 Yapımı Tablo İç Ebat: 47x32 cm Çerçeveli Ebat: 48x62 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 3
Lot: 3
Kenan Çizer Erçel-Sulu Boya “Galata’da Balıkçı" İmzalı 1996 Yapımı Tablosu İç Ebat: 47x32 cm Çerçeveli Ebat: 71x54 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 4
Lot: 4
Kenan Çizer Erçel-Sulu Boya Tablo “Galata ve Vapurlar” İmzalı 1996 Yapımı İç Ebat: 47x32 cm Çerçeveli Ebat: 51x66 cm (Not: Resmin Sol Alt Köşesinde Sanatçı Tarafından “Ara Güler Usta’ya Saygılar” Şeklinde Not Yazılmıştır.) Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 5
Lot: 5
Mine Arasan-İmzalı 1985 Yapımı Tablo Ebat: 30x24 cm Mine Arasan 1947 yılında Kırklarelinde doğdu. İlkokulu İstanbulda okudu. Kandilli Kız Lisesi, Selçuk Kız Lisesinden sonra Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okuluna girdi. Okulda amatör tiyatro grubunda oynarken Renan Fosforoğlu onu keşfedip tiyatrosuna almış. Üç Maymun Tiyatrosu‘ndan teklif gelince oraya geçmiş. Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulundan mezun olunca Mod Ajans’ta, Modern Matbaada çalıştı. 2007’de Bodruma yerleşiyor. 2014’de Gümüşlükte aldığı evi “Mine Arasan Sanat Evi” adıyla mor, şeker pembesi ve turkuaz renkleri ile, balık, kedi, güneş ve deniz desenleri ile süsleyerek yaşam boyu yaptığı eserlerle süslü, müze gibi bir ev haline getirdi. Mine Arasan sadece ressam değil aynı zamanda kitapları da var. “Çizgiden Söze”, “Aşk Yüreğime Dokundu”, “İmzamı Seni Seviyorum’a Attım” adlı desen ve şiir kitapları var. Sevgi ve sanat üzerine yerel gazetelerde yazılar yazıyor. “Hayatı Gülümseten Sanatçı” adlı bir sanat kataloğu var. Hayatını anlatan “Bir Amazonun Düşleri” adında bir kitabı yayımlandı.
Lot No: 6
Lot: 6
Türk Ekolü (BASKI)-Özgün Baskı "Portre" İmzasız 1/25 İç Ebat: 17x25 cm Çerçeveli Ebat: 29x38 cm
Lot No: 7
Lot: 7
Türk Ekolü (BASKI)-Özgün Baskı "Portre" İmzasız İç Ebat: 14x21 cm Çerçeveli Ebat: 27x30 cm
Lot No: 8
Lot: 8
Türk Ekolü (BASKI)-Özgün Baskı "Portre" İmzasız Ebat: 15x15 cm Çerçeveli Ebat: 21x27 cm
Lot No: 9
Lot: 9
Ahmet Natik-Kağıt Üzerine Sulu Boya İmzalı Ebat: 46x33 cm
Lot No: 10
Lot: 10
Ahmet Natik-Kağıt Üzerine Sulu Boya İmzalı Ebat: 53x37 cm
Lot No: 11
Lot: 11
Ahmet Natik-Kağıt Üzerine Sulu Boya İmzalı Ebat: 52x37 cm
Lot No: 12
Lot: 12
Ahmet Natik-Kağıt Üzerine Sulu Boya İmzalı Ebat: 37x52 cm
Lot No: 13
Lot: 13
Ahmet Natik-İmzalı Kağıt Üzerine Sulu Boya Ebat: 37x52 cm
Lot No: 14
Lot: 14
İsmet X Bilen-İmzalı Kağıt Üzerine Sulu Boya Ebat: 43x31 cm İsmet X Bilen 1955 yılında İskenderun'da doğdu. 1963 yılında profesyonel olarak sanatla ilgilenmeye başladı. Kariyeri boyunca 68 kişisel sergi düzenleyen ve 5 karma sergiye katılan Bilen'in eserleri, hem Türkiye'de hem de yurt dışında birçok önemli koleksiyoncu tarafından ilgi görmüştür. İsmet X Bilen, genellikle figüratif tarzda ürettiği eserlerinde insanın kendisi ve doğa ile yaptığı mücadeleyi işlemiştir. Sanatçı, resim, heykel, seramik ve rölyef disiplinlerinde üretim yapmıştır. Ayrıca, hayranı olduğu Sultanahmet semtine resimlerinde yer veren İsmet X Bilen, "Amacının klasik Sultanahmet aurasına sanatsal bir yenilik ve anlam getirmek olduğunu" söylemektedir.
Lot No: 15
Lot: 15
Mehmet Puşur-Duralit Üzerine Yağlı Boya İmzalı Ebat: 30x40 cm
Lot No: 16
Lot: 16
H.Ç. İnsiyalli-Duralit Üzerine Yağlı Boya “Galata Kulesi” Ebat: 24x24 cm Çerçeveli Ebat: 37x37 cm
Lot No: 17
Lot: 17
E. Coulange Lautrec-Karton Üzerine Yağlı Boya 1889 Yılı Yapımı (135 Yıl) Ebat: 33x21 cm Çerçeveli Ebat: 52x42 cm
Lot No: 18
Lot: 18
Giorgio Ferrari (İtalyan Ressam)-İmzalı 8/150 "Anadolu Hisarı” Ebat: 14x15 cm Çerçeveli Ebat: 25x33 cm
Lot No: 19
Lot: 19
Warnier Goble-İmzalı “Galata Köprüsü ve Yenicamii” Ebat: 11x15 cm Çerçeveli Ebat: 27x33 cm
Lot No: 20
Lot: 20
Alp İmzalı-Duralit Üzerine Yağlı Boya "Galata Kulesi" 1980 Yapımı Ebat: 12x17 cm Çerçeveli Ebat: 28x33 cm
Lot No: 21
Lot: 21
Vahit İmzalı-Kağıt Üzerine Yağlı Boya Ebat: 17x21 cm Çerçeveli Ebat: 35x40 cm
Lot No: 22
Lot: 22
Vahit İmzalı-Kağıt Üzerine Yağlı Boya “Sakalar” İmzalı Ebat: 27x21 cm Çerçeveli Ebat: 33x40 cm
Lot No: 23
Lot: 23
İmza Okunamadı-Kağıt Üzerine Yağlı Boya Ebat: 17x11 cm Çerçeveli Ebat: 39x33 cm
Lot No: 24
Lot: 24
İsmet Müftüoğlu-Kara Kalem “Küçük Ayasofya Camii” İmzalı Tablo Ebat: 27x19 cm İsmet Müftüoğlu 1954 yılında Rize'nin Ardeşen ilçesinde doğdu. Genç yaşlarda resimle ilgilenmeye başladı. Rize Lisesi'nde resim öğretmeni Hüseyin Mataracı ile çalışmalarına 1972 yılında başladı. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 1978 yılında mezun oldu. Sanat kariyerindeki önemli dönemler şu şekildedir: Ressam Yusuf Taktak ile temel sanat çalışmaları (1990) Ressam İlhami Atalay ile füzen ve kolaj çalışmaları (1992) Ressam Cemal Toy ile renk ve doku çalışmaları (1994) Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezuniyet (2000) Ressam Sabir Mehdiyev ile genel sanat çalışmaları (2000)
Lot No: 25
Lot: 25
İsmet Müftüoğlu-Tuval Üzerine Yağlı Boya “Amasra‘dan” İmzalı Tablo Ebat: 35x29 cm İsmet Müftüoğlu 1954 yılında Rize'nin Ardeşen ilçesinde doğdu. Genç yaşlarda resimle ilgilenmeye başladı. Rize Lisesi'nde resim öğretmeni Hüseyin Mataracı ile çalışmalarına 1972 yılında başladı. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 1978 yılında mezun oldu. Sanat kariyerindeki önemli dönemler şu şekildedir: Ressam Yusuf Taktak ile temel sanat çalışmaları (1990) Ressam İlhami Atalay ile füzen ve kolaj çalışmaları (1992) Ressam Cemal Toy ile renk ve doku çalışmaları (1994) Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezuniyet (2000) Ressam Sabir Mehdiyev ile genel sanat çalışmaları (2000)
Lot No: 26
Lot: 26
İsmet Müftüoğlu-Tuval Üzerine Yağlı Boya İmzalı Ebat: 36x20 cm İsmet Müftüoğlu 1954 yılında Rize'nin Ardeşen ilçesinde doğdu. Genç yaşlarda resimle ilgilenmeye başladı. Rize Lisesi'nde resim öğretmeni Hüseyin Mataracı ile çalışmalarına 1972 yılında başladı. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 1978 yılında mezun oldu. Sanat kariyerindeki önemli dönemler şu şekildedir: Ressam Yusuf Taktak ile temel sanat çalışmaları (1990) Ressam İlhami Atalay ile füzen ve kolaj çalışmaları (1992) Ressam Cemal Toy ile renk ve doku çalışmaları (1994) Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezuniyet (2000) Ressam Sabir Mehdiyev ile genel sanat çalışmaları (2000)
Lot No: 27
Lot: 27
İsmet Müftüoğlu-Tuval Üzerine Yağlı Boya İmzalı Ebat: 24x21 cm İsmet Müftüoğlu 1954 yılında Rize'nin Ardeşen ilçesinde doğdu. Genç yaşlarda resimle ilgilenmeye başladı. Rize Lisesi'nde resim öğretmeni Hüseyin Mataracı ile çalışmalarına 1972 yılında başladı. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 1978 yılında mezun oldu. Sanat kariyerindeki önemli dönemler şu şekildedir: Ressam Yusuf Taktak ile temel sanat çalışmaları (1990) Ressam İlhami Atalay ile füzen ve kolaj çalışmaları (1992) Ressam Cemal Toy ile renk ve doku çalışmaları (1994) Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezuniyet (2000) Ressam Sabir Mehdiyev ile genel sanat çalışmaları (2000)
Lot No: 28
Lot: 28
Ezio Vannucci-Kara Kalem Ebat: 57x46 cm
Lot No: 29
Lot: 29
İmza Okunamadı-Kağıt Üzerine Yağlı Boya Ebat: 48x33 cm Çerçeveli Ebat: 67x52 cm
Lot No: 30
Lot: 30
Anonim-Kağıt Üzerine Yağlı Boya Ebat: 29x37 cm Çerçeveli Ebat: 53x47 cm
Lot No: 31
Lot: 31
Komet (SERİGRAFİ BASKI)-Serigrafi Baskı “Figür Kompozisyon” 1993 Tarihli Ebat: 43x35 cm Çerçeveli Ebat: 48x58 cm Komet (Gürkan Coşkun) 1941 yılında Çorum’da doğdu. 1960–1967 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde (şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Halil Dikmen ve Zeki Faik İzer Atölyeleri’nde çalıştı. Dışavurumcu anlayışın egemen olduğu figüratif yapıtlarıyla tanınır. 1971’de devlet bursu ile Paris’e giderek Vincence Üniversitesi Plastik Sanatlar Bölümü’ne devam etti. Komet’in gerçek dışı ve/veya düşsel bir mekanda yer alan figürleri, geçmiş bir dünyanın günümüze yansımış bireyleri ve insan olgusunun simgeleri izlenimini yaratır. 1970’lerin ortalarına doğru eski resimlerindeki anlam ve psikolojik atmosferle devamlılık gösteren yapıtlar gerçekleştirmeye başlamıştır. Ancak bu yıllardan itibaren köylü ve kentlisiyle Türk tipinin yerini Batılı tipler, düzensiz kalabalık grupların yerini tek figürlerle ikili ya da üçlü figür grupları almıştır. Daha önceleri içedönük bir anlam taşıyan ölüm ve acı teması, bu yapıtlarında bilinçli olarak yaşayan bir anlatıma dönüşmüştür. Komet ana öğesi figür olan ve olayın bu öğeye bağlı olarak kurgulandığı resimlerinde gerek figürü, gerek olayı keskin çizgi ve renklerle, şok etkisi yapan leke ve renk kullanımıyla vurgulamaktadır. Buna karşın figürün ve olayın yerleştirildiği ortam çok daha romantiktir ve sanatçı burada saydam bir boyama tekniği ve yumuşak renkler kullanarak karşıtlığı daha da belirginleştirmiştir. Yer yer bilinçli olarak kullandığı boya akıtmalarıyla resmin etki gücünü artırmıştır. Sanatçı 1973’ten 1981’e değin sırasıyla Yeni-Romantik, Yeni-Dışavurumcu ve Post-Modernist anlatımların egemen olduğu resimler yapmış, bu tarihten sonraysa bütünüyle bağımsız bir anlatıma ulaşmıştır. Türkiye’de ve yurt dışında toplam 60 sergi açmıştır. Eserleri; Lozan Canton Müzesi, Viyana Modern Sanatlar Müzesi, Kopenhag Grafik Sanatlar Müzesi, Paris Modern Sanatlar Müzesi ve İstanbul Modern gibi müzelerde yer almaktadır. Gürkan Coşkun 25 Eylül 2022’de 81 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.
Lot No: 32
Lot: 32
Anonim-Kağıt Üzerine Sulu Boya Ebat: 47x37 cm Çerçeveli Ebat: 62x51 cm
Lot No: 33
Lot: 33
Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya Çerçeveli Ebat: 75x55 cm
Lot No: 34
Lot: 34
İmza Okunamadı-Ahşap Üzerine Yağlı Boya Ebat: 46x39 cm
Lot No: 35
Lot: 35
İrfan Seçkin-Tuval Üzerine Yağlı Boya İmzalı Ebat: 36x40 cm
Lot No: 36
Lot: 36
İrfan Seçkin-Tuval Üzerine Yağlı Boya İmzalı Çerçeveli Ebat: 34x54 cm
Lot No: 37
Lot: 37
İrfan Seçkin-Tuval Üzerine Yağlı Boya İmzalı Çerçeveli Ebat: 32x32 cm
Lot No: 38
Lot: 38
İrfan Seçkin-Tuval Üzerine Yağlı Boya İmzalı Çerçeveli Ebat: 27x27 cm
Lot No: 39
Lot: 39
İrfan Seçkin-Tuval Üzerine Yağlı Boya İmzalı Çerçeveli Ebat: 34x34 cm
Lot No: 40
Lot: 40
İrfan Seçkin-Tuval Üzerine Yağlı Boya İmzalı Çerçeveli Ebat: 30x30 cm
Lot No: 41
Lot: 41
Hoca Ali Rıza Bey (TIPKI BASIM)-Kara Kalem "Üsküdar’da Bir Sokak" Tıpkı Basım Tablosu Çerçeveli Ebat: 32x43 cm Hoca Ali Rıza Bey 1858’de Üsküdar’da doğdu. Süvari binbaşısı Mehmet Rüştü beyin oğludur. Mekteb-i Harbiye mezunu asker ressamlardan olan Hoca Ali Rıza, ilk resim eğitimini Saray Yaveri Osman Nuri Paşa (1839-1906) ve Süleyman Seyyid’den aldı. Pek çok okulda resim öğretmenliği yapması sebebiyle yaşadığı dönemde de “Hoca” lakabıyla tanındı. Sanatçı, doğadan eskizler yapan ilk Türk ressamlarından biridir. Daha öğrencilik yıllarında yaptığı resimler, 11. Abdülhamid tarafından çok beğenildi ve 1881 yılında Mecidi Nişanla ödüllendirildi. 1884 yılında Harbiye’nin öğretmen sınıfından mezun olan sanatçı, Osman Nuri Paşanın yardımcısı olarak okulun resim öğretmenliğine atandı. 1895 yılında Yıldız Porselen Fabrikasında desen çalışmaları yaptı, 1903 yılında Osmanlı Kıyafetleri albümü hazırladı. 1909 yılında Harbiye Mektebi Matbaası’nın baş ressamlığına, 1910 yılında Şehzadegân sınıfına resim öğretmeni olarak atandı. 1911 yılında emekli olduktan sonra İnas Sanayi-i Nefise Mektebi’nde peyzaj öğretmenliği ve çeşitli liselerde resim öğretmenliği yaptı. Osmanlı Ressamlar Cemiyeti’nin kurucularından olan sanatçı, Galatasaray sergilerine katıldı ve kişisel sergiler açtı. İstanbul’un neredeyse her köşesini gerçekçi, sıcak ve samimi bir tutumla resmetti. Şeffaf ve sıcak renklerin hakim olduğu bol ışıklı İstanbul görünümleri sanatçının özgün üslubunu yansıtan en güzel örneklerdir. 1930 yılında Üsküdar’da hayata veda eden Ali Rıza Bey Karacaahmet’de yatmaktadır.
Lot No: 42
Lot: 42
Hoca Ali Rıza Bey (TIPKI BASIM)-Kara Kalem "İstanbul’dan Kadıköy’üne Bir Bakış" Tıpkı Basım Tablosu Çerçeveli Ebat: 38x30 cm Hoca Ali Rıza Bey 1858’de Üsküdar’da doğdu. Süvari binbaşısı Mehmet Rüştü beyin oğludur. Mekteb-i Harbiye mezunu asker ressamlardan olan Hoca Ali Rıza, ilk resim eğitimini Saray Yaveri Osman Nuri Paşa (1839-1906) ve Süleyman Seyyid’den aldı. Pek çok okulda resim öğretmenliği yapması sebebiyle yaşadığı dönemde de “Hoca” lakabıyla tanındı. Sanatçı, doğadan eskizler yapan ilk Türk ressamlarından biridir. Daha öğrencilik yıllarında yaptığı resimler, 11. Abdülhamid tarafından çok beğenildi ve 1881 yılında Mecidi Nişanla ödüllendirildi. 1884 yılında Harbiye’nin öğretmen sınıfından mezun olan sanatçı, Osman Nuri Paşanın yardımcısı olarak okulun resim öğretmenliğine atandı. 1895 yılında Yıldız Porselen Fabrikasında desen çalışmaları yaptı, 1903 yılında Osmanlı Kıyafetleri albümü hazırladı. 1909 yılında Harbiye Mektebi Matbaası’nın baş ressamlığına, 1910 yılında Şehzadegân sınıfına resim öğretmeni olarak atandı. 1911 yılında emekli olduktan sonra İnas Sanayi-i Nefise Mektebi’nde peyzaj öğretmenliği ve çeşitli liselerde resim öğretmenliği yaptı. Osmanlı Ressamlar Cemiyeti’nin kurucularından olan sanatçı, Galatasaray sergilerine katıldı ve kişisel sergiler açtı. İstanbul’un neredeyse her köşesini gerçekçi, sıcak ve samimi bir tutumla resmetti. Şeffaf ve sıcak renklerin hakim olduğu bol ışıklı İstanbul görünümleri sanatçının özgün üslubunu yansıtan en güzel örneklerdir. 1930 yılında Üsküdar’da hayata veda eden Ali Rıza Bey Karacaahmet’de yatmaktadır.
Lot No: 43
Lot: 43
Haggic Rigler-"Balık Çizimleri" İç Ebat: 21x16 cm Çerçeveli Ebat: 39x36 cm
Lot No: 44
Lot: 44
Laude Max-295/264 Kağıt Üzerine "Güller" İmzalı Çerçeveli Ebat: 34x39 cm
Lot No: 45
Lot: 45
Nona Ansari-Kağıt Üzerine Sulu Boya 2015 İmzalı Ebat: 28x24 cm Çerçeveli Ebat: 41x36 cm
Lot No: 46
Lot: 46
İmza Okunamadı-Kağıt Üzerine Yağlı Boya Ebat: 34x28 cm
Lot No: 47
Lot: 47
Anonim-Kağıt Üzerine Yağlı Boya 16/10/1952 İmzalı Çerçeveli Ebat: 35x28 cm
Lot No: 48
Lot: 48
Zakir İmzalı-Kağıt Üzerine Sulu Boya Çerçeveli Ebat: 31x41 cm
Lot No: 49
Lot: 49
Osman İmzalı-Kağıt Üzerine Sulu Boya Ebat: 61x47 cm
Lot No: 50
Lot: 50
Ahmet Natik-Kağıt Üzerine Sulu Boya İmzalı Ebat: 33x46 cm
Lot No: 51
Lot: 51
Kenan Çizer Erçel-Kağıt Üzerine Sulu Boya “Eminönü” İmzalı Ebat: 47x32 cm Çerçeveli Ebat: 51x66 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 52
Lot: 52
Kenan Çizer Erçel-“Ali Dayı” İmzalı 1996 Yapımı Ebat: 32x47 cm Çerçeveli Ebat: 51x66 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 53
Lot: 53
Kenan Çizer Erçel-Kağıt Üzerine Sulu Boya “Kanlıca” 1994 İmzalı Ebat: 47x32 cm Çerçeveli Ebat: 51x66 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 54
Lot: 54
Kenan Çizer Erçel-Kağıt Üzerine Sulu Boya “Camiler” 1996 İmzalı Ebat: 32x47 cm Çerçeveli Ebat: 51x66 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 55
Lot: 55
Kenan Çizer Erçel-Kağıt Üzerine Sulu Boya “Mevlana” 1996 İmzalı Ebat: 18x26 cm Çerçeveli Ebat: 33x39 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 56
Lot: 56
Ahmet Natik-Papirüs Üzerine “Kız Kulesi” İmzalı Çerçeveli Ebat: 50x35 cm
Lot No: 57
Lot: 57
Anonim-Papirüs Üzerine Ayasofya Cami Çerçeveli Ebat: 43x31 cm
Lot No: 58
Lot: 58
İsmet X Bilen-87/500 "Sultanahmet Camii" İmzalı 2009 Yapımı Çerçeveli Ebat: 36x26 cm İsmet X Bilen 1955 yılında İskenderun'da doğdu. 1963 yılında profesyonel olarak sanatla ilgilenmeye başladı. Kariyeri boyunca 68 kişisel sergi düzenleyen ve 5 karma sergiye katılan Bilen'in eserleri, hem Türkiye'de hem de yurt dışında birçok önemli koleksiyoncu tarafından ilgi görmüştür. İsmet X Bilen, genellikle figüratif tarzda ürettiği eserlerinde insanın kendisi ve doğa ile yaptığı mücadeleyi işlemiştir. Sanatçı, resim, heykel, seramik ve rölyef disiplinlerinde üretim yapmıştır. Ayrıca, hayranı olduğu Sultanahmet semtine resimlerinde yer veren İsmet X Bilen, "Amacının klasik Sultanahmet aurasına sanatsal bir yenilik ve anlam getirmek olduğunu" söylemektedir.
Lot No: 59
Lot: 59
İsmet X Bilen-87/500 "Süleymaniye Camii" İmzalı 2008 Yapımı Çerçeveli Ebat: 36x26 cm İsmet X Bilen 1955 yılında İskenderun'da doğdu. 1963 yılında profesyonel olarak sanatla ilgilenmeye başladı. Kariyeri boyunca 68 kişisel sergi düzenleyen ve 5 karma sergiye katılan Bilen'in eserleri, hem Türkiye'de hem de yurt dışında birçok önemli koleksiyoncu tarafından ilgi görmüştür. İsmet X Bilen, genellikle figüratif tarzda ürettiği eserlerinde insanın kendisi ve doğa ile yaptığı mücadeleyi işlemiştir. Sanatçı, resim, heykel, seramik ve rölyef disiplinlerinde üretim yapmıştır. Ayrıca, hayranı olduğu Sultanahmet semtine resimlerinde yer veren İsmet X Bilen, "Amacının klasik Sultanahmet aurasına sanatsal bir yenilik ve anlam getirmek olduğunu" söylemektedir.
Lot No: 60
Lot: 60
İsmet X Bilen-87/500 "Yavuz Sultan Selim" İmzalı 2008 Yapımı Çerçeveli Ebat: 26x37 cm İsmet X Bilen 1955 yılında İskenderun'da doğdu. 1963 yılında profesyonel olarak sanatla ilgilenmeye başladı. Kariyeri boyunca 68 kişisel sergi düzenleyen ve 5 karma sergiye katılan Bilen'in eserleri, hem Türkiye'de hem de yurt dışında birçok önemli koleksiyoncu tarafından ilgi görmüştür. İsmet X Bilen, genellikle figüratif tarzda ürettiği eserlerinde insanın kendisi ve doğa ile yaptığı mücadeleyi işlemiştir. Sanatçı, resim, heykel, seramik ve rölyef disiplinlerinde üretim yapmıştır. Ayrıca, hayranı olduğu Sultanahmet semtine resimlerinde yer veren İsmet X Bilen, "Amacının klasik Sultanahmet aurasına sanatsal bir yenilik ve anlam getirmek olduğunu" söylemektedir.
Lot No: 61
Lot: 61
İsmet X Bilen-87/500 “Kız Kulesi” İmzalı 2007 Yapımı Çerçeveli Ebat: 36x26 cm İsmet X Bilen 1955 yılında İskenderun'da doğdu. 1963 yılında profesyonel olarak sanatla ilgilenmeye başladı. Kariyeri boyunca 68 kişisel sergi düzenleyen ve 5 karma sergiye katılan Bilen'in eserleri, hem Türkiye'de hem de yurt dışında birçok önemli koleksiyoncu tarafından ilgi görmüştür. İsmet X Bilen, genellikle figüratif tarzda ürettiği eserlerinde insanın kendisi ve doğa ile yaptığı mücadeleyi işlemiştir. Sanatçı, resim, heykel, seramik ve rölyef disiplinlerinde üretim yapmıştır. Ayrıca, hayranı olduğu Sultanahmet semtine resimlerinde yer veren İsmet X Bilen, "Amacının klasik Sultanahmet aurasına sanatsal bir yenilik ve anlam getirmek olduğunu" söylemektedir.
Lot No: 62
Lot: 62
İsmet X Bilen-87/500 “Ayasofya Camii” İmzalı 2009 Yapımı Çerçeveli Ebat: 36x26 cm İsmet X Bilen 1955 yılında İskenderun'da doğdu. 1963 yılında profesyonel olarak sanatla ilgilenmeye başladı. Kariyeri boyunca 68 kişisel sergi düzenleyen ve 5 karma sergiye katılan Bilen'in eserleri, hem Türkiye'de hem de yurt dışında birçok önemli koleksiyoncu tarafından ilgi görmüştür. İsmet X Bilen, genellikle figüratif tarzda ürettiği eserlerinde insanın kendisi ve doğa ile yaptığı mücadeleyi işlemiştir. Sanatçı, resim, heykel, seramik ve rölyef disiplinlerinde üretim yapmıştır. Ayrıca, hayranı olduğu Sultanahmet semtine resimlerinde yer veren İsmet X Bilen, "Amacının klasik Sultanahmet aurasına sanatsal bir yenilik ve anlam getirmek olduğunu" söylemektedir.
Lot No: 63
Lot: 63
İsmet X Bilen-87/500 “İstanbul” İmzalı 2009 Yapımı Çerçeveli Ebat: 36x26 cm İsmet X Bilen 1955 yılında İskenderun'da doğdu. 1963 yılında profesyonel olarak sanatla ilgilenmeye başladı. Kariyeri boyunca 68 kişisel sergi düzenleyen ve 5 karma sergiye katılan Bilen'in eserleri, hem Türkiye'de hem de yurt dışında birçok önemli koleksiyoncu tarafından ilgi görmüştür. İsmet X Bilen, genellikle figüratif tarzda ürettiği eserlerinde insanın kendisi ve doğa ile yaptığı mücadeleyi işlemiştir. Sanatçı, resim, heykel, seramik ve rölyef disiplinlerinde üretim yapmıştır. Ayrıca, hayranı olduğu Sultanahmet semtine resimlerinde yer veren İsmet X Bilen, "Amacının klasik Sultanahmet aurasına sanatsal bir yenilik ve anlam getirmek olduğunu" söylemektedir.
Lot No: 64
Lot: 64
İsmet X Bilen-“Mevleviler” İmzalı Paspartulu Ebat: 39x17 cm İsmet X Bilen 1955 yılında İskenderun'da doğdu. 1963 yılında profesyonel olarak sanatla ilgilenmeye başladı. Kariyeri boyunca 68 kişisel sergi düzenleyen ve 5 karma sergiye katılan Bilen'in eserleri, hem Türkiye'de hem de yurt dışında birçok önemli koleksiyoncu tarafından ilgi görmüştür. İsmet X Bilen, genellikle figüratif tarzda ürettiği eserlerinde insanın kendisi ve doğa ile yaptığı mücadeleyi işlemiştir. Sanatçı, resim, heykel, seramik ve rölyef disiplinlerinde üretim yapmıştır. Ayrıca, hayranı olduğu Sultanahmet semtine resimlerinde yer veren İsmet X Bilen, "Amacının klasik Sultanahmet aurasına sanatsal bir yenilik ve anlam getirmek olduğunu" söylemektedir.
Lot No: 65
Lot: 65
Tolga Ayvazlar-Mevleviler Minyatür İmzalı İç Ebat: 16x23 cm Çerçeveli Ebat: 27x33 cm Tolga Ayvazlar 1975 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Hat ve Tezhip Sanatı eğitimi alarak mezun oldu. İlk kişisel sergisini 2004 yılında Yeşilköy Spor Kulübü’nde açtı. Bakırköy Ray Sanat Atölyesi’nde sanatsal çalışmalarını yirmi yılı aşkın bir süredir devam ettirmektedir. Çalışmalarında sulu boya, hat, tezhip ve minyatür sanatlarını harmanlayarak yorumlanmaktadır.
Lot No: 66
Lot: 66
Tolga Ayvazlar-Mevleviler Minyatür İmzalı Paspartulu Ebat: 40x20 cm Tolga Ayvazlar 1975 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Hat ve Tezhip Sanatı eğitimi alarak mezun oldu. İlk kişisel sergisini 2004 yılında Yeşilköy Spor Kulübü’nde açtı. Bakırköy Ray Sanat Atölyesi’nde sanatsal çalışmalarını yirmi yılı aşkın bir süredir devam ettirmektedir. Çalışmalarında sulu boya, hat, tezhip ve minyatür sanatlarını harmanlayarak yorumlanmaktadır.
Lot No: 67
Lot: 67
Tolga Ayvazlar-Mevleviler Minyatür İmzalı Paspartulu Ebat: 40x17 cm Tolga Ayvazlar 1975 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Hat ve Tezhip Sanatı eğitimi alarak mezun oldu. İlk kişisel sergisini 2004 yılında Yeşilköy Spor Kulübü’nde açtı. Bakırköy Ray Sanat Atölyesi’nde sanatsal çalışmalarını yirmi yılı aşkın bir süredir devam ettirmektedir. Çalışmalarında sulu boya, hat, tezhip ve minyatür sanatlarını harmanlayarak yorumlanmaktadır.
Lot No: 68
Lot: 68
İmza Okunamadı-Kağıt Üzerine Sulu Boya Hicri 1390 Tarihli Çerçeveli Ebat: 17x27 cm Ebat: 30x40 cm
Lot No: 69
Lot: 69
Türk Ekolü (BASKI)-Özgün Baskı Ebat: 10x13 cm Çerçeveli Ebat: 24x30 cm
Lot No: 70
Lot: 70
Türk Ekolü (BASKI)-Özgün Baskı Ebat: 8x20 cm Çerçeveli Ebat: 20x30 cm
Lot No: 71
Lot: 71
İsmet Müftüoğlu-Kağıt Üzerine Sulu Boya İmzalı Ebat: 35x18 cm İsmet Müftüoğlu 1954 yılında Rize'nin Ardeşen ilçesinde doğdu. Genç yaşlarda resimle ilgilenmeye başladı. Rize Lisesi'nde resim öğretmeni Hüseyin Mataracı ile çalışmalarına 1972 yılında başladı. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 1978 yılında mezun oldu. Sanat kariyerindeki önemli dönemler şu şekildedir: Ressam Yusuf Taktak ile temel sanat çalışmaları (1990) Ressam İlhami Atalay ile füzen ve kolaj çalışmaları (1992) Ressam Cemal Toy ile renk ve doku çalışmaları (1994) Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezuniyet (2000) Ressam Sabir Mehdiyev ile genel sanat çalışmaları (2000)
Lot No: 72
Lot: 72
Zeki Yeğin-Kağıt Üzerine Yağlı Boya İmzalı Çerçeveli Ebat: 22x28 cm
Lot No: 73
Lot: 73
Anonim-Kağıt Üzerine Yağlı Boya "Ayasofya Camii" Ebat: 25x19 cm Çerçeveli Ebat: 39x33 cm
Lot No: 74
Lot: 74
Anonim-Karton Üzerine Yağlı Boya Ebat: 10x15 cm Çerçeveli Ebat: 23x29 cm
Lot No: 75
Lot: 75
Anonim-Karton Üzerine Yağlı Boya Ebat: 21x27 cm
Lot No: 76
Lot: 76
Anonim-Karton Üzerine Yağlı Boya Ebat: 12x15 cm Çerçeveli Ebat: 27x33 cm
Lot No: 77
Lot: 77
Anonim-Karton Üzerine Yağlı Boya Çerçeveli Ebat: 26x32 cm
Lot No: 78
Lot: 78
İsmet X Bilen-87/500 "Sultanahmet Camii" 2009 Yapımı Çerçeveli Ebat: 32x23 cm İsmet X Bilen 1955 yılında İskenderun'da doğdu. 1963 yılında profesyonel olarak sanatla ilgilenmeye başladı. Kariyeri boyunca 68 kişisel sergi düzenleyen ve 5 karma sergiye katılan Bilen'in eserleri, hem Türkiye'de hem de yurt dışında birçok önemli koleksiyoncu tarafından ilgi görmüştür. İsmet X Bilen, genellikle figüratif tarzda ürettiği eserlerinde insanın kendisi ve doğa ile yaptığı mücadeleyi işlemiştir. Sanatçı, resim, heykel, seramik ve rölyef disiplinlerinde üretim yapmıştır. Ayrıca, hayranı olduğu Sultanahmet semtine resimlerinde yer veren İsmet X Bilen, "Amacının klasik Sultanahmet aurasına sanatsal bir yenilik ve anlam getirmek olduğunu" söylemektedir.
Lot No: 79
Lot: 79
İmza Okunamadı-Tuval Üzerine Yağlı Boya Ebat: 38x28 cm
Lot No: 80
Lot: 80
Anonim-Tuval Üzerine Yağlı Boya Ebat: 34x24 cm
Lot No: 81
Lot: 81
Anonim-Kağıt Üzerine Yağlı Boya Ebat: 44x33 cm
Lot No: 82
Lot: 82
İmza Okunamadı-Tuval Üzerine Yağlı Boya Ebat: 27x32 cm
Lot No: 83
Lot: 83
Ahmedi İmzalı-Tuval Üzerine Yağlı Boya Ebat: 105x105 cm
Lot No: 84
Lot: 84
İrfan Seçkin-Tuval Üzerine Yağlı Boya İmzalı Ebat: 61x92 cm
Lot No: 85
Lot: 85
İrfan Seçkin-Tuval Üzerine Yağlı Boya İmzalı Ebat: 55x46 cm
Lot No: 86
Lot: 86
İrfan Seçkin-Tuval Üzerine Yağlı Boya İmzalı Ebat: 58x34 cm
Lot No: 87
Lot: 87
İrfan Seçkin-Tuval Üzeri Yağlı Boya İmzalı Ebat: 30x30 cm
Lot No: 88
Lot: 88
İrfan Seçkin-Tuval Üzerine Yağlı Boya İmzalı Ebat: 24x25 cm
Lot No: 89
Lot: 89
İrfan Seçkin-Tuval Üzerine Yağlı Boya İmzalı Ebat: 28x30 cm
Lot No: 90
Lot: 90
İrfan Seçkin-Tuval Üzerine Yağlı Boya İmzalı Ebat: 52x27 cm
Lot No: 91
Lot: 91
Kenan Çizer Erçel (BASKI)-Kaşeli, İstanbul Çizimi Kartona Baskı Resim “Arnavutköy” Ebat: 24x17 cm Çerçeveli Ebat: 38x31 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 92
Lot: 92
Kenan Çizer Erçel (BASKI)-Kaşeli, İstanbul Çizimi Kartona Baskı “Çiçek Pasajı” Ebat: 24x17 cm Çerçeveli Ebat: 30x37 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 93
Lot: 93
Kenan Çizer Erçel (BASKI)-Kaşeli, İstanbul Çizimi Kartona Baskı “Kalender Vapuru” Ebat: 24x17 cm Çerçeveli Ebat: 40x32 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 94
Lot: 94
Kenan Çizer Erçel (BASKI)-Kaşeli, İstanbul Çizimi Kartona Baskı “Yalılar” Ebat: 24x17 cm Çerçeveli Ebat: 40x32 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 95
Lot: 95
Kenan Çizer Erçel (BASKI)-Kaşeli, İstanbul Çizimi Kartona Baskı “Taksim Tünel” Ebat: 24x17 cm Çerçeveli Ebat: 30x38 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 96
Lot: 96
Kenan Çizer Erçel (BASKI)-Kaşeli, İstanbul Çizimi Kartona Baskı “Kadıköy” Ebat: 24x17 cm Çerçeveli Ebat: 42x35 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 97
Lot: 97
Kenan Çizer Erçel (BASKI)-Kaşeli, İstanbul Çizimi Kartona Baskı “Ali Dayı” Ebat: 24x17 cm Çerçeveli Ebat: 41x34 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 98
Lot: 98
Kenan Çizer Erçel (BASKI)-Kaşeli, İstanbul Çizimi Kartona Baskı “Büyükada” Ebat: 24x17 cm Çerçeveli Ebat: 41x34 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 99
Lot: 99
Kenan Çizer Erçel (BASKI)-Kaşeli, İstanbul Çizimi Kartona Baskı “Göksu” Ebat: 24x17 cm Çerçeveli Ebat: 40x32 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 100
Lot: 100
Kenan Çizer Erçel (BASKI)-Kaşeli, İstanbul Çizimi Kartona Baskı “Arnavutköy” Ebat: 24x17 cm Çerçeveli Ebat: 40x30 cm Kenan Çizer Erçel 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının subay oluşu nedeniyle ilkokulu çeşitli şehirlerde okudu. İlkokul 3. sınıfta, Eskişehir'de idealist bir öğretmen hanımın kurduğu "Kabiliyetli Çocukları Koruma Derneği"nin ilk öğrencisi oldu. Derneğin organize ettiği ilk kişisel sergiler, yerel ve ulusal basının ve şehrin önde gelen yöneticilerinin büyük ilgisini çekti. Bu ilgi sonucu dernek 30 öğrenci ve bir çalışma atölyesine kavuştu. 1960 yılında Ankara'da açılan karma bir sergide, dönemin Fransız Elçisi'nin kişisel ilgisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Halil Dikmen'in dikkatini çekti ve Kenan Çizer özel bir sınava çağrıldı. Yapılan sınav ve sergi sonucu, "6660 sayılı Harika Çocuklar Kanunu" kapsamında hazırlık eğitimi hakkı kazandı. Bir yıl Prof. Sabri Berkel, ardından 6 yıl Prof. Cemal Tollu'dan resim dersleri aldı. Aynı dönemde Galatasaray Lisesi orta kısmını ve Kabataş Lisesi'ni bitirdi. Karma eğitiminin üçüncü yılında Fransa'da devam etme kararı alındı ancak babasının refakat isteği nedeniyle eğitimine Türkiye'de devam etti. Lise II. sınıfta yurt dışına gönderilmesi kesinleşti, fakat hemen ardından burs, açıklama yapılmadan kesildi. Eskişehir'de bir buçuk yıllık reklamcılık denemesinin ardından askerlik görevini tamamladı. 1973 yılında İstanbul'da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1974 yılında bir öğretmen hanımla evlendi ve iki erkek çocuğu oldu. 1975 yılında İstanbul'da Cağaloğlu'nda serbest grafikerlik yapmaya başladı. 1982 yılında Bebek Yapı Kredi Sanat Galerisi'nde resme ve sergilere geri döndü. Bugüne kadar 70'e yakın sergi açtı. 1995 yılında kendi stüdyosunda tamamen resim yapmaya başladı. Birçok özel, kurum ve belediye galerisinde sergiler açtı. Eserleri birçok kişi ve kuruluşun yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır. Kenan Çizer, İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin doğası ile tanınmış şehirlerinin belgesel tadında resimlerini yaparak tarihe yönelik bir misyonu yerine getirmektedir.
Lot No: 101
Lot: 101
Fatih Mika-Gravür E.A.56/99 1995 Yılı Yapımı Ebat: 19x14 cm Çerçeveli Ebat: 41x35 cm Fatih Mika 1956 yılında İstanbul'da doğdu. Küçükçekmece Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ndeki eğitimini yarıda bırakarak Yugoslavya'ya gitti. 1985 yılında Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi Grafik (Gravür) Bölümü'nden mezun oldu ve ihtisasını aynı Akademi'de Dževad Hozo Atölyesi'nde tamamladı. Fatih Mika, 2008-2011 yılları arasında Roma Güzel Sanatlar Akademisi'nde, 2012-2014 yılları arasında Foggia Güzel Sanatlar Akademisi'nde gravür teknikleri dersleri verdi. Sanat çalışmalarını Roma'da sürdüren Fatih Mika, Venedik Güzel Sanatlar Akademisi'nde "Gravür Teknikleri" dersleri vermektedir.
Lot No: 102
Lot: 102
Fatih Mika-Gravür E.A.9/40 İmzalı 1996 Yapımı Ebat: 26x22 cm Çerçeveli Ebat:49x39 cm Fatih Mika 1956 yılında İstanbul'da doğdu. Küçükçekmece Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ndeki eğitimini yarıda bırakarak Yugoslavya'ya gitti. 1985 yılında Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi Grafik (Gravür) Bölümü'nden mezun oldu ve ihtisasını aynı Akademi'de Dževad Hozo Atölyesi'nde tamamladı. Fatih Mika, 2008-2011 yılları arasında Roma Güzel Sanatlar Akademisi'nde, 2012-2014 yılları arasında Foggia Güzel Sanatlar Akademisi'nde gravür teknikleri dersleri verdi. Sanat çalışmalarını Roma'da sürdüren Fatih Mika, Venedik Güzel Sanatlar Akademisi'nde "Gravür Teknikleri" dersleri vermektedir.
Lot No: 103
Lot: 103
Fatih Mika-Gravür E.A.28/40 İmzalı 1997 Yılı Yapımı Ebat: 27x21 cm Çerçeveli Ebat: 56x45 cm Fatih Mika 1956 yılında İstanbul'da doğdu. Küçükçekmece Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ndeki eğitimini yarıda bırakarak Yugoslavya'ya gitti. 1985 yılında Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi Grafik (Gravür) Bölümü'nden mezun oldu ve ihtisasını aynı Akademi'de Dževad Hozo Atölyesi'nde tamamladı. Fatih Mika, 2008-2011 yılları arasında Roma Güzel Sanatlar Akademisi'nde, 2012-2014 yılları arasında Foggia Güzel Sanatlar Akademisi'nde gravür teknikleri dersleri verdi. Sanat çalışmalarını Roma'da sürdüren Fatih Mika, Venedik Güzel Sanatlar Akademisi'nde "Gravür Teknikleri" dersleri vermektedir.
Lot No: 104
Lot: 104
İmza Okunamadı (TIPKI BASIM)-Desen Örnekleri Ankara Resim Ve Heykel Müzesinde Bulunan Eserde, Beyaz Fon Önünde Anadolu Köyü Kıyafetleri İçerisinde Saçları Örülü, Şalvarlı ve Başında Gümüş Tepelikle ve Yüzünde Peçesi ile Tam Bir Anadolu Kadını Tasvir Edilen Desen Çalışmasının Tıpkı Basım Tablosu Bir Anadolu Köyündeki Günlük Hayattan Örnekler Sunan Bu Desen Çalışması 1978 Yılı Yapımı Sanatçı İmzası İse Okunamamıştır. Aşağıdaki Lotlarda Sac Ekmeği Yapan, Yün Eğiren, Yayık Yayan Kadınlar, Hamur Yoğuran Kadın, Eşeği ile Yük Taşıyan Adam, Zurna Çalan Adam, Hanımı ile Beraber Eşeğin Üstünde Giden Adam Gibi Köydeki Günlük Hayattan Kesitler Bulacaksınız. Ebat: 16x23 cm Çerçeveli Ebat: 27x33 cm
Lot No: 105
Lot: 105
İmza Okunamadı (TIPKI BASIM)-Desen Sac Ekmeği Yapan Kadın 1978 Yılı Yapımı İmza Okunamamıştır Tıpkı Basım Tablosu Ebat: 16x23 cm Çerçeveli Ebat: 30x35 cm
Lot No: 106
Lot: 106
İmza Okunamadı (TIPKI BASIM)-Desen Kilim Yapan Kadın 1978 Yılı Yapımı Tablonun Tıpkı Basım Tablosu Ebat: 16x23 cm Çerçeveli Ebat: 33x40 cm
Lot No: 107
Lot: 107
İmza Okunamadı (TIPKI BASIM)-Desen Yayık Yayan Kadınlar 1978 Yılı Yapımı Tablonun Tıpkı Basım Tablosu Ebat: 26x23 cm Çerçeveli Ebat: 30x35 cm
Lot No: 108
Lot: 108
İmza Okunamadı (TIPKI BASIM)-Desen Ot Bağlayan Kadın 1978 Yılı Yapımı Tablonun Tıpkı Basım Tablosu Ebat: 16x23 cm Çerçeveli Ebat: 34x40 cm
Lot No: 109
Lot: 109
İmza Okunamadı (TIPKI BASIM)-Desen Eşeği ile Yük Taşıyan Adam 1978 Yılı Yapımı Tablonun Tıpkı Basım Tablosu Ebat: 16x23 cm Çerçeveli Ebat: 30x35 cm1500
Lot No: 110
Lot: 110
İmza Okunamadı (TIPKI BASIM)-Desen Saz Çalan Adam 1978 Yılı Yapımı Tablonun Tıpkı Basım Tablosu Ebat: 16x23 cm Çerçeveli Ebat: 29x35 cm
Lot No: 111
Lot: 111
İmza Okunamadı-Desen Zurna Çalan Adam 1978 Yılı Yapımı Tablonun Tıpkı Basım Tablosu Ebat: 16x23 cm Çerçeveli Ebat: 30x35 cm
Lot No: 112
Lot: 112
İmza Okunamadı (TIPKI BASIM)-Hanımı ile Beraber Eşeğin Üstünde Giden Adam 1978 Yılı Yapımı Tablonun Tıpkı Basım Tablosu Ebat: 16x23 cm Çerçeveli Ebat: 30x36 cm
Lot No: 113
Lot: 113
Mustafa Naci Aksop-Kağıt Üzeri Sulu Boya İmzalı 1996 Yılı Yapımı Ebat: 26x17 cm Çerçeveli Ebat: 47x34 cm
Lot No: 114
Lot: 114
Mustafa Naci Aksop-Kağıt Üzerine Sulu Boya İmzalı 1996 Yılı Yapımı Ebat: 14x26 cm Çerçeveli Ebat: 45x31 cm
Lot No: 115
Lot: 115
Mustafa Naci Aksop-Kağıt Üzerine Sulu Boya İmzalı 1996 Yılı Yapımı Ebat: 23x17 cm Çerçeveli Ebat: 49x39 cm
Lot No: 116
Lot: 116
Mustafa Naci Aksop-Kağıt Üzerine Sulu Boya “Peribacaları” İmzalı 1996 Yılı Yapımı Tablo Ebat: 20x14 cm Çerçeveli Ebat: 43x33 cm
Lot No: 117
Lot: 117
Anonim-Kağıt Üzerine Sulu Boya Ebat: 39x54 cm
Lot No: 118
Lot: 118
Ahmedi İmzalı-Kağıt Üzerine Yağlı Boya Ebat: 53x68 cm
Lot No: 119
Lot: 119
Ahmedi İmzalı-Kağıt Üzerine Yağlı Boya İmzalı Ebat: 54x68 cm
Lot No: 120
Lot: 120
Ahmet Natik-Kağıt Üzerine Sulu Boya İmzalı Ebat: 37x52 cm
Lot No: 121
Lot: 121
Ahmet Natik-Kağıt Üzerine Sulu Boya İmzalı Ebat: 37x52 cm
Lot No: 122
Lot: 122
Ahmet Natik-Kağıt Üzeri Sulu Boya İmzalı Ebat: 37x52 cm
Lot No: 123
Lot: 123
Ahmet Natik-Kağıt Üzeri Sulu Boya İmzalı Ebat: 33x46 cm
Lot No: 124
Lot: 124
Ahmet Natik-Kağıt Üzerine Sulu Boya İmzalı Ebat: 33x46 cm
Lot No: 125
Lot: 125
Anonim-Kağıt Üzeri Karışık Teknik Ebat: 45x32 cm
Lot No: 126
Lot: 126
Feraset Kademoğlu-Kağıt Üzerine Karışık Teknik İmzalı Ebat: 44x52 cm
Lot No: 127
Lot: 127
Feraset Kademoğlu-Kağıt Üzerine Karışık Teknik İmzalı Ebat: 43x47 cm
Lot No: 128
Lot: 128
Nona Ansari-Kağıt Üzerine Sulu Boya İmzalı Ebat: 32x42 cm
Lot No: 129
Lot: 129
Miri İmzalı-Kağıt Üzerine Sulu Boya Ebat: 32x44 cm
Lot No: 130
Lot: 130
Anonim-Tuval Üzerine Yağlı Boya Ebat: 36x22 cm
Lot No: 131
Lot: 131
Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya Ebat: 28x28 cm
Lot No: 132
Lot: 132
Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya Ebat: 33x43 cm
Lot No: 133
Lot: 133
T. Han İmzalı-Kağıt Üzerine Sulu Boya Karışık Teknik Çerçeveli Ebat: 33x48 cm
Lot No: 134
Lot: 134
Kubilay İmzalı-“Galata Köprüsü” İmzalı 2003 Tarihli Ebat: 45x32 cm Kubilay Şenses 1964 yılında Amasya’da doğan sanatçı 1980 yılında Samsun Eğitim Fakültesi Resim Bölümü kazandı.Sanatçı Ankara’da yaşamak istediği için 1981 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü kazandı.1986’da Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü’nde Turan Erol Atölye’sinden mezun oldu. 1987’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi şimdiki adıyla Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nün Yüksek Lisans’ını birincilikle kazandı.Resim Bölümün’de Ana Sanat Dalında Devrim Erbil,Özdemir Altan ve Adnan Çoker Atölye’lerinde eğitim aldı.İlgisi üzerine de Süleyman Saim Tekcan Atölye’sinde de çalışmalar yaptı. Antalya’da bir çok ünlü otelde fonksiyonel sanat eserleri üretti.yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda karma sergiye katıldı.Ulusal ve uluslararası birçok kişisel ve kurumsal koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.Sanatçı çalışmalarını Beykoz ve Sultanahmet’teki atölyelerinde sürdürmektedir.
Lot No: 135
Lot: 135
Kubilay İmzalı-39/40 “Sultanahmet Camii” Tablosu Ebat: 45x37 cm Kubilay Şenses 1964 yılında Amasya’da doğan sanatçı 1980 yılında Samsun Eğitim Fakültesi Resim Bölümü kazandı.Sanatçı Ankara’da yaşamak istediği için 1981 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü kazandı.1986’da Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü’nde Turan Erol Atölye’sinden mezun oldu. 1987’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi şimdiki adıyla Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nün Yüksek Lisans’ını birincilikle kazandı.Resim Bölümün’de Ana Sanat Dalında Devrim Erbil,Özdemir Altan ve Adnan Çoker Atölye’lerinde eğitim aldı.İlgisi üzerine de Süleyman Saim Tekcan Atölye’sinde de çalışmalar yaptı. Antalya’da bir çok ünlü otelde fonksiyonel sanat eserleri üretti.yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda karma sergiye katıldı.Ulusal ve uluslararası birçok kişisel ve kurumsal koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.Sanatçı çalışmalarını Beykoz ve Sultanahmet’teki atölyelerinde sürdürmektedir.
Lot No: 136
Lot: 136
Anonim-Karton Üzerine Sulu Boya Ebat: 72x52 cm
Lot No: 137
Lot: 137
Anonim-Tuval Üzerine Sulu Boya Ebat: 50x65 cm
Lot No: 138
Lot: 138
Anonim-Kağıt Üzerine Yağlı Boya Ebat: 46x63 cm
Lot No: 139
Lot: 139
Feraset Kademoğlu-İmzalı Kağıt Üzerine Sulu Boya Ebat: 48x64 cm
Lot No: 140
Lot: 140
Ahmedi İmzalı-Kağıt Üzeri Desen Çalışması Ebat: 54x69 cm
Lot No: 141
Lot: 141
Eren Eyüpoğlu (BASKI)-Kervan Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1913-1988) Ebat: 51x34 cm Eren Eyüboğlu (1912 - 1988) 1912 yılında Romanya'da doğan Eren Eyüboğlu, orta öğrenimi sırasında aldığı resim derslerini geliştirmek amacıyla Güzel Sanatlar Akademisi'ne girerek resim bölümünde okumuştur. 1929'da Paris'e giden sanatçı, önce Julian Akademisi'ne devam etmiş, ardından dört yıl boyunca André Lhote ile çalışmıştır. 1930'da Bedri Rahmi Eyüboğlu ile tanışmış, 1936'da onunla evlenerek İstanbul’a yerleşmiştir. Bir süre sonra eşiyle birlikte D Grubu'na katılarak topluluğun çalışmalarında etkin rol oynamıştır. Bedri Rahmi ile Anadolu’nun pek çok yerini gezen Eyüboğlu, resimlerinde yarı soyut ve dışavurumcu denebilecek bir doğa görüşüyle, doğu insanına ve geleneksel yaşama yönelik konuları işlemiştir. Sanat yaşamı boyunca çeşitli değişim ve gelişmeler yaşasa da, yapıtlarında folklorik özellikleri plastik değerlerle bütünleştirmiş ve çağdaş, özgün biçim olgunluğunu anıtsallığa ulaşma çabasıyla çalışmıştır. İngiltere, Almanya, Belçika, New York, Berkeley, New Jersey ve İstanbul’da sergiler açan Eren Eyüboğlu, sanatı ve sanata olan tutkusunu şu sözlerle ifade etmiştir: “Bu yolun önü tıkanık mı, açık mı, ilerledim mi, geriledim mi bilmiyorum. Bildiğim tek şey var…. Çalışmak… yarım yüzyıldır sürdürdüğüm çabamı, ölüm elimden alana kadar sürdüreceğim." Eren Eyüboğlu, 1988 yılında, 76 yaşında aramızdan ayrılmıştır.
Lot No: 142
Lot: 142
B. Rahmi Eyüpoğlu (BASKI)-Tophane Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1911-1975) Ebat: 49x34 cm Not: Çerçevelidir Bedri Rahmi Eyüboğlu Asıl ismiyle Ali Bedrettin (1911, Giresun - 21 Eylül 1975, İstanbul), şiir, deneme, gezi yazısı ve monografi gibi türlerde 30'dan fazla eseri bulunan Türk şair, yazar, ressam ve akademisyendir. Dünyaca ünlü bir ressam olan Eyüboğlu'nun tabloları, mozaik panoları ve duvar kabartmaları bulunmaktadır. Güzel Sanatlar Akademisi'nde profesörlüğe kadar yükselmiştir. Bedri Rahmi'nin biyografisi incelendiğinde, köklü bir aileden geldiği ve sanatla iç içe büyüdüğü görülmektedir. Babası Rahmi Bey, Victor Hugo ve Baudelaire'den şiirler okuyan, edebiyata düşkün biriydi. Annesi Balnene Lütfiye Hanım ise Yunus Emre'den şiirler okuyan, türküler, masallar ve bilmeceler söyleyen biriydi. Bedri Rahmi, yazar, çevirmen ve akademisyen Sabahattin Eyüboğlu ve Türkiye'nin ilk kadın mimarlarından Mualla Eyüboğlu ile kardeştir. Eyüboğlu, ilkokulu babasının memuriyeti sebebiyle farklı şehirlerde okumuştur. Ortaöğrenimine Trabzon Sultanisi’nde (Lisesi) başlamıştır. Okul derslerinden sıkılan ve özellikle matematik dersini sevmeyen bir öğrenciydi. En başarılı olduğu ders edebiyattı. 1929 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'ne girmiştir ve iki yıl boyunca Nazmi Ziya, İbrahim Çallı ve Ahmet Haşim gibi isimlerden eğitim almıştır.
Lot No: 143
Lot: 143
Devrim Erbil (BASKI)-Anadolu Çeşitlemesi Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1937-…..) Ebat: 51x28 cm Not: Çerçevelidir Devrim Erbil Devrim Erbil 1937'de Uşak'ta doğdu. 1955'de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü`ne girdi. Galeride Halil Dikmen'in, atölyede Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun öğrencisi oldu. 1959`da Soyutçu 7'ler grubunu kurdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü`nü bitirdi. 1962'de Akademi'ye asistan oldu. Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Tollu ve Cevat Dereli Atölyelerinde görev aldı. 1963'te Tülay Tura, Altan Gürman, Adnan Çoker ve Sarkis'le Mavi Grubu kurdu. 1965`de İspanya Hükümeti'nin verdiği sanat bursunu kazanarak gittiği Madrit ve Barcelona'da başladığı meslek araştırma ve incelemelerine Paris ve Londra'da devam etti. 1969`da Türkiye Çağdaş Ressamlar Derneği başkanlığı görevinde bulundu. 1970 yılında İ.D.G.S Akademisi'nden doçentlik unvanı aldı. 1975`de Görsel Sanatçılar Derneği Başkanlığı yaptı. 1979'da İstanbul Resim Heykel Müzesi Müdürlüğü`ne atandı; üç buçuk yıl süreyle bu görevde bulundu. 1981 yılında İ.D.G.S Akademisi'nde Profösörlüğe yükseldi. 1985`de Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı, 1988`de Yıldız Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Başkanlığı, 1990 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevine getirildi. 1991`de Devlet Sanatçısı Unvanı ile onurlandırılmıştır. Devrim Erbil yurt dışında pek çok karma sergi açtı. Türk Sanatını tanıtan sergilerin komiserliğini yaptı. (İskenderiye, Belgrad, Sofya, Kuveyt) Sanat üzerine konferanslar verdi, yazılar yayınlandı. Sanatçının eserleri İstanbul-Ankara-İzmir Resim ve Heykel Müzelerinde, Bükreş Modern Sanatlar Müzesinde, Banja Luka Umnetnicka Galerija`da Ben and Abby Grey Foundation Koleksiyonu'nda, Ankara Milli Kütüphane Koleksiyonu`nda, yurt içi ve yurt dışında resmi kurumlarda ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.
Lot No: 144
Lot: 144
Adnan Turani (BASKI)-Yeşil İçin Şarkı Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1925-2016) Ebat: 54x39 cm Not: Çerçevelidir Adnan Turani 1925 yılında İstanbul'da doğdu. 1941-1944 yılları arasında İstanbul İlköğretmen Okulu'nda öğretmenlik eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra 1945 yılında yetenek sınavlarını kazanarak Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'ne girdi ve 1948 yılında buradan mezun oldu. 1953 yılında Avrupa'ya burs kazanarak Almanya'nın Münih, Stuttgart ve Hamburg Güzel Sanatlar Akademileri'nde lisans ve uzmanlık eğitimi aldı. 1959 yılında yurda döndüğünde, Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nde atölye öğretmenliği yapmaya başladı ve bu görevini 1970 yılına kadar sürdürdü. 1970'te Hacettepe Üniversitesi Edebiyat ve Güzel Sanatlar Fakültelerinde dersler vermeye başladı. 1972 yılında doktora eğitimine başladığı Hacettepe Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Enstitüsü koordinatörlüğünü de üstlendi. 1973 yılında doktor unvanını aldı ve 1978'de doçent oldu. 1986 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı. 1986-1987 yıllarında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı görevinde bulundu ve 1990 yılında emekli oldu. Adnan Turani, yüksek eğitimi sırasında bilimsel plastik sanatlar estetiği, sanat felsefesi ve sanat tarihi üzerine birçok yayın yapmıştır. Soyut resimleriyle birçok ulusal ve uluslararası ödül kazanan Turani, Aralık 2016 tarihinde hayatını kaybetti.
Lot No: 145
Lot: 145
Nurullah Berk (BASKI)-Portre Adlı Eserin Baskı Tablosu Tarih: (1904-1982) Ebat: 53x53 cm Not: Çerçevelidir Nurullah Berk 1906 yılında İstanbul'da doğmuş Türk Konstruktivist ve Kübist bir ressamdır. Eğitimine Nişantaşı ve Galatasaray liselerinde başladıktan sonra, 1920'li yıllarda Sanayi-i Nefise Mektebi'ne girdi. Burada önce Hikmet Onat ve daha sonra İbrahim Çallı atölyelerinde çalıştı. 1924 yılında mezun olduktan sonra, 1924-1928 yılları arasında Paris Güzel Sanatlar Okulu'nda Ernst Laurent'in atölyesinde resim eğitimi aldı. Kendi imkanlarıyla bir yıl kadar Andre Lhote ve Fernand Leger atölyelerinde de çalıştı. Nurullah Berk'in eserleri, teknik ve estetik yönleri plastik yapılar ile bütünlük içinde sunarak, araştırmacı yönünü yansıtır. Hem ilk dönem hem de son dönem eserleri arasında görülen farklar, bu araştırmacı yönüne işaret eder. Sanatçı, yazarlık alanında da aktif olup, "Leonardo da Vinci", "Modern Sanat", "Türk Heykeltraşlığı", "Türkiye’de Resim", "Sanat Konuşmaları", "Resim Bilgisi" gibi eserler yazmış ve çok sayıda nitelikli makale kaleme almıştır. 1929'da kurulan Müstakil Ressamlar ve Heykeltraşlar Birliği'nin kurucularından biri ve D Grubu üyelerindendir. Berk, "Damlar", "İskambil Kâğıtlı Natürmort", "Tayyareciler", "Liman" gibi tablolarıyla Türkiye'de kübizmin ilk örneklerini vermiştir. Başta Devlet Resim ve Heykel Sergileri olmak üzere, yurt içinde ve dışında birçok sergiye katılan Nurullah Berk, Türk resim sanatında özel bir yere sahip güçlü ressamlarımızdandır. 1982 yılında hayatını kaybetmiştir.
Lot No: 146
Lot: 146
Kayıhan Keskinok (BASKI)-Karadeniz'de Düğün Adlı Eseri’nin Baskı Tablosu Tarih: (1923-2015) Ebat: 70x52 cm Kayıhan Keskinok 1923 yılında İzmir'de doğdu. Eğitim hayatına İzmir'de başlayan Keskinok, çocukluğunu Kurtuluş Savaşı'nın izlerini taşıyan bir ortamda geçirdi. 1930-1935 yılları arasında farklı şehirlerdeki ilkokullarda eğitim aldıktan sonra ortaöğrenimine Adana'da devam etti. 1941 yılında Adana Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu ve 1941-1942 ders yılında Iğdır İkinci İlkokulu'nda öğretmenlik yaptı. 1942 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-iş Bölümü'ne giren Keskinok, 1945 yılında bu okuldan mezun oldu. Burada resim alanında önemli hocalardan eğitim aldı. Ankara'da bulunduğu yıllarda kültürel etkinliklere katılarak kendini geliştirdi ve çeşitli alanlarda faaliyet gösterdi. Eğitim hayatının ardından öğretmenlik kariyerine atılan Keskinok, çeşitli okullarda resim ve sanat tarihi öğretmenliği yaptı. Aynı zamanda sanat çalışmalarına devam ederek ilk kişisel sergisini 1956 yılında açtı. 1960 yılında Lozan Güzel Sanatlar Okulu'nda "biçim grameri" alanında eğitim aldı ve 1962 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nde öğretmen olarak atandı. Keskinok, 1970 yılında TRT Televizyonu Artistik Hizmetler Şubesi'nde göreve başladı ve dekoratör ve müdür olarak on yıl boyunca çalıştı. 1980 yılında emekli olduktan sonra yaşamını Ankara'da sürdürdü ve 2015 yılında hayatını kaybetti.
Lot No: 147
Lot: 147
Nazmi Ziya Güran (BASKI)-Tophane Nusretiye Camii Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1881-1937) Ebat: 74x50 cm Not: Çerçevelidir Nazmi Ziya Güran Resimlerini ilk kez 1916’da Galatasaray Sergisi’nde sundu. Bütün dönemlerini içeren geniş bir sergisiyse, ancak ölümünden 25 gün önce, Güzel Sanatlar Akademisi salonlarında üç yüz kadar tablosuyla açıldı. Nazmi Ziya Güran, Türk resminde 1910 kuşağı olarak bilinen İbrahim Çallı ve arkadaşları arasında, izlenimci eğilimi en sadık biçimde yansıtan sanatçıdır. Onun resimlerinde İstanbul, ışık içinde yıkanan doğası ve empresyonist bir anlayışa kaynak oluşturacak değişken görünümleriyle Hoca Ali Rıza’nın başlatmış olduğu içten ve yapmacıksız akımın entellektüel plandaki bir uzantısı olarak dikkatinizi çeker. Sabah saatlerinden başlayarak İstanbul’un sessiz köşelerine uzanan sanatçı, kimi zaman çok sevdiği Kandilli sırtlarına, kimi zaman Langa bostanına, Haliç’e ya da Göksu deresine iner, han içIerinin loş görüntülerini, ağaç diplerinin eflatun sessizliğini seçer. Bedri Rahmi Eyüboğlu haklı olarak, ondaki güneş ışığının nesnelerin asıl rengini ve formlarını eriterek, bütün motiflerin üstüne sıcak bir buğu gibi çöktüğün öne sürer. Işık, onda, resmi biçimlendiren ve yönlendiren temel etkendir. Figür ve portre resimleri de yapmış olmakla birlikte, daha çok bir peyzaj ressamı olan Nazmi Ziya Güran’ın sanatında özel bir dizi oluşturan ve bir bakıma en tipik resimleri sayabileceğimiz Koç Kahvesi tabloları ondaki bu peyzaj ressamlığının somut örnekleridir.
Lot No: 148
Lot: 148
Neşet Günal (BASKI)-Ana ve Çocuk Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1923-2002) Ebat:67x42 cm Not: Çerçevelidir 1940’lardaki Yeniler Grubu oluşumundan sonra ortaya çıkan toplumcu bakış açısı, 1960 sonrası sosyal devlet anlayışına dayalı söylemlerle birlikte sanatta da etkisini göstermektedir. Bu dönemin toplumcu gerçekçi resim anlayışını temsil eden en önemli sanatçılarından biri Neşet Günal’dır. Koleksiyonda bulunan Bağbozumu (1956) gibi erken dönem çalışmalarında Fernand Léger etkili konstrüktivist / yapısalcı anlayışta yapıtlar üreten Neşet Günal, 50’lerin sonlarına doğru “Toprak Adamlar” adını vereceği anıtsal figürlü kompozisyonlarında, kırsal kesim insanını ele aldı. Duvar resmi ve fresk tekniğini sanatsal ifade için en uygun yöntem olarak gören sanatçı, pürtüklü/dokulu yüzeyler kullanarak, insan gerçeğini tüm çıplaklığıyla duyurabilmek için özellikle el ve ayakları abartılı, durağan, heykelsi, eylemsiz figürler boyadı ve bu gösterimi kırık dökük duvarlar ve çorak köy manzaraları ile destekledi. Sanatçının müzede bulunan Çocuk ve Ana, Çocuklar, Ana ve Çocuk adlı yapıtlarında figürler dramatik gerçekçi bir yapı oluştururlar.
Lot No: 149
Lot: 149
Fethi Arda (BASKI)-Gecekondular Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1936-1996) Ebat: 58x48 cm Not: Çerçevelidir Fethi Arda 1934 yılında Elazığ'da doğdu. Sanat hayatına Güzel Sanatlar Akademisi'nin Resim Bölümü'nde başladı ve 1958'de birincilikle mezun oldu. Aynı yıl Süheyla Sabit Karamani Sanat Ödülü'nü kazandı. 1965 yılında Akademi'nin Resim Bölümü'nde asistan olarak göreve başladı ve bir süre sonra Sabri Berkel'in atölyesinde çalıştı. Sanat kariyeri boyunca İstanbul ve Ankara'da birçok kişisel sergi açan Fethi Arda, Türkiye'deki devlet sergilerinin yanı sıra uluslararası sergilere de katıldı, özellikle Paris ve Salzburg'da düzenlenenlerde eserlerini sergiledi. 1966 yılında Salzburg'da düzenlenen sanat festivaline katılarak, İtalyan ressam Emilio Vedova'nın yönetimindeki yaz akademisinde çalışma fırsatı buldu. Paris'te incelemelerde bulundu ve 1969'da Sanat Eleştirmenleri Derneği tarafından düzenlenen "Gençler Arası Resim Yarışması"nda mansiyon ödülü aldı. Akademi'deki görevinden ayrılarak Ankara'da Bayındırlık Bakanlığı Yapı ve İmar İşleri Dairesi'nde çalışmaya başladı. 1968-1970 yılları arasında pastel resimlerle ilgilendi ve 1970 yılında bu eserlerini Ankara'da sergiledi. Daha sonra yağlı pastel türünde çalışmalara yöneldi. 1986'da 47. Devlet Resim ve Heykel Sergisi'nde ödül aldı. Fethi Arda'nın resimlerinde, doğal formların Alman anlatımcı ressamların izlediği çizgiyle benzerlik gösterdiği ancak Türk resmindeki özgünlük araştırmasının bir uzantısı olduğu belirtilir. Sanatçının eserlerindeki özgünlük, doğadan esinlenme veya bundan kopma değil, anlatımın soyutlayıcı işlevi ve etkili bir sanatçı yorumuyla ortaya çıkar. Bu yaklaşım, Arda'nın resimlerine hareketlilik ve yaratıcılıkta sınırsız bir coşku katar.
Lot No: 150
Lot: 150
Ercüment Kalmık (BASKI)-Anadolu Köyü Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1908-1971) Ebat: 60x48 cm Not: Çerçevelidir Ercüment Kalmık 1909 yılında İstanbul'da doğdu. Güzel Sanatlar Akademisi'nin Resim Bölümü'nden mezun oldu. 1940'dan sonra, uzun süre çeşitli gazete ve dergilerde bazı illüstrasyon ve çizgi roman çalışmalarına da imza attı. Bunlardan en önemlisi ''Yavrutürk'' dergisinde 1936 yılında Rakım Calapala tarafından yaratılan ve senaryoları yazılan Çetin Kaptan'dı. ''Çetin Kaptan'ın Başından Geçenler'' başlığı altında uzun süre bu çocuk kahramanın maceralarını hazırladı. Yaptığı resimlerde doğal görüntüye önem veren bir tarz uyguladı. Çizgi roman bantlarında da bu noktaya ağırlık vermeye çalıştı ve gerek çizim bütünlüğünün gerekse arka fon atmosferinin gerçekçiliğini sağlamak için çizdiği detaylara dikkat etti. Çetin Kaptan adlı karakteri 1940'ların hemen başında popülaritesinden de yararlanarak yine Yavrutürk dergisi için hazırladığı ''Adem Baba'nın Torunu'' başlıklı seri için başrolde kullandı. Ardında sayısız resimden oluşan bir koleksiyon ve çizgi-roman karesi bırakarak 1971 yılında İstanbul'da hayatını kaybetti.
Lot No: 151
Lot: 151
Malik Aksel (BASKI)-Halı Dokurken Adlı Serinin Baskı Tablosu Tarih: (1903-1987) Ebat: 55x51 cm Not: Çerçevelidir Malik Aksel 1903 yılında Selanik'te doğdu. İlk eğitimini İstanbul'da Bayezit Nümune Mektebi'nde tamamladıktan sonra orta öğrenimine Darül Muallimin'de devam etti. 1928'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği sınavı kazanarak Berlin Güzel Sanatlar Akademisi'ne gönderildi ve dört yıl boyunca resim ve grafik sanatlar bölümünde eğitim aldı. 1932 yılında Türkiye'ye döndüğünde Resim Öğretmen Okulu'nda çalışmaya başladı. Daha sonra bu okulun Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'ne dönüştürülmesiyle başkentteki etkinliklerine önemli katkılarda bulundu. Sonrasında Çapa Eğitim Enstitüsü'ne geçerek resim bölümünü yönetti ve emekliye ayrıldı. Sanat hayatı boyunca birçok başarı ödülü kazandı. Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında Galatasaray salonlarında düzenlenen karma sergilere katıldı. Daha sonra Halkevleri çevresinde halk sanatlarını araştırmaya yöneldi ve resimlerinde yöresel konuları ve köy yaşamını işlemeye başladı. Yurt gezileri sırasında Sivas ve Denizli'ye giderek buralarda geliştirdiği folklor sevgisini resimlerine yansıttı. Malik Aksel, izlenimcilik ve konstrüktif eğilimlere uzak dururken, folkloru ön planda tuttu ve sanatını bağımsız bir şekilde geliştirdi. Resimlerindeki içtenlik ve halk yaşamına duyduğu sevgi, onu dikkat çekici bir sanatçı haline getirdi. Aksel, yurtseverlik temasını işlediği resimlerinde, akademik sanat biçimlerini ustalıkla kullandı ve folklorun tuzağına düşmekten kaçındı.
Lot No: 152
Lot: 152
Mustafa Ayaz (BASKI)-Yörükler Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1938-……) Ebat: 51x54 cm Not: Çerçevelidir Mustafa Ayaz Çağdaş Türk Resim Sanatının önde gelen isimlerinden biri olan Mustafa Ayaz, 1938 yılında Trabzon’un Çaykara kazası Kabataş köyünde doğar. II. Dünya Savaşı’nın bunalımlı yıllarına rastlayan çocukluğu, yoksulluk ve hastalıklarla geçer. İlkokula ancak 10 yaşında iken başlayabilme olanağı bulan Ayaz’ın resme ilgisi o sıralarda başlar. 1953’de Erzurum Pulur Köy Enstitüsü'ne girer. Orta sınıf son sınıfta iken hocalarının dikkatini çeker ve İstanbul Çapa İlk öğretmen okulunun Resim Semineri sınavlarına girmesi önerilir. Sınava girer ve kazanır. Ta o zaman yolu belirlenmiş olur. Bu yol sanat yolu olacaktır. 1959 yılında Çapa İlk öğretmen okulunu bitirir. Bir yıl ilkokul hocalığından sonra, 1960’da Gazi Eğitim Enstitüsünün Resim Bölümüne girer ve oradan 1963’de mezun olur. 3 yıl Çorum İlk öğretim okulunda resim öğretmenliği ve atölye şefliği yapar. 1966’da Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü asistanlık sınavını kazanır ve 1984 yılına kadar aynı okulda resim hocalığı yapar. 1984’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine geçer, 1987’de buradan emekli olur. 1987 yılında Profesör olan Ayaz, aynı yıl Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne atanır ve 1988 yılı başında bu görevinden kendi isteği ile ayrılır. O günden bu yana çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.Yurt içinde altmışı aşkın kişisel sergi açan ve 19 ödül kazanan sanatçı; Hindistan, Kuveyt, Mısır, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Belçika, Fransa, ABD, İngiltere, Cezayir ve Almanya gibi pek çok ülkede karma sergi ve bienallere katıldı. Ayaz’ın 400’den fazla yapıtı yabancı ülke koleksiyonlarında, 4.000’e yakını da yerli koleksiyonlarda bulunmaktadır.
Lot No: 153
Lot: 153
Dinçer Erimez (BASKI)-Bayram Arabası Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1933-2022) Ebat: 69x51 cm Not: Çerçevelidir Dinçer Erimez Türk ressam Dinçer Erimez 1932’de İstanbul’da doğdu. 1951 yılında girdiği İstanbul Güzel. Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde galeri hocası Halil Dikmen ile atölye hocası Cemal Tollu‘dan ders aldı. Bu arada Tollu Atölyesi öğrencilerinin grup sergilerine katılan (1954) Dinçer Erimez, Akademi’yi bitirince (1957) İstanbul’da ilk kişisel sergisini açtı. İki yıl aradan sonra gene İstanbul’da Amerikan Haberler Merkezi Galerisi’nde ikinci sergisini düzenledi. 1959-1960 yıllarında İtalya’da incelemelerde bulundu. İtalya’da çalışan Türk ressamlarının yapıtlarıyla toplu bir serginin açılmasına önayak oldu ve Roma’da Uluslararası Via Margutta Sergisi’ne katıldı. 1963’te Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne asistan olarak atandı. 1970’te doçent, 1981’de profesör oldu. 1963’te 24. Devlet Resim ve Heykel Sergisi’nde ikincilik kazanan sanatçı, 1965-1966 yıllarında Paris’e giderek çalıştı. Londra, Budapeşte, Bükreş’te düzenlenen karma sergilere yapıtlar verdi. 1967’de Türkiye Çağdaş Ressamlar Derneği tarafından “yılın genç sanatçısı” seçildi. 1967 ve 1968 yıllarında İstanbul’da iki kişisel sergi düzenledi. 1970’te Uluslararası Endüstri Bankası Ödülü’nü, 1973’te Cumhuriyetin 50. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Kültür Bakanlığı tarafından açılan yarışmada başarı ödüllerinden birini kazandı. 1976’da Girne Özgürlük ve Barış Anıtı için rölyef ve yazı uygulamaları yaptı. 1977’deki 38. Devlet Resim ve Heykel Sergisi’nde Unutulmuş Odadaki Çiçekle adlı yapıtıyla başarı ödülü kazandı, Ayrıca, 1973, 1974 ve 1981 DYO yarışmalarında mansiyona değer görüldü ve 1984’te İnönü Vakfı resim yarışmasında jüri özel ödülü aldı.
Lot No: 154
Lot: 154
Eşref Üren (BASKI)-Paris'ten Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1897-1984) Ebat: 55x49 cm Not: Çerçevelidir Eşref Üren 1897 yılında İstanbul'da doğdu. Eğitim hayatına mahalle mektebinde başladı ve ardından Galatasaray Lisesi'nde eğitim gördü. Babasının sürgün edilmesiyle Tarım Okulu'nda eğitimine devam etti. Askerlik hizmeti sırasında Çanakkale'ye gönderildi. Terhis olduktan sonra ressam olmaya karar verdi. Sanat eğitimine Sanayi-i Nefise Mektebi'nde devam etti. İlk kez 1925'te Galatasaray'da sergiye katıldı. Paris'e giderek eğitim aldı ve Türkiye'ye dönüşünde öğretmenlik yaptı. Sanat kariyeri boyunca birçok ödül kazandı. Emekli olduktan sonra da sanat çalışmalarını sürdürdü. 1984'te vefat etti.
Lot No: 155
Lot: 155
Şefik Bursalı (BASKI)-Manzara Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1905-…..) Ebat: 61x49 cm Not: Çerçevelidir Şefik Bursalı 1903 yılında Bursa'da doğdu. Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun olduktan sonra devlet sınavını kazanarak eğitim için Paris'e gönderildi. Türkiye'ye döndükten sonra Bursa ve Konya liselerinde resim öğretmenliği yaptı. Bu dönemde nitelikli eserler üretti ve Akademi öğretim üyeliğine seçildi. Sanatçı, 1936'da Moskova, Kiev ve Leningrad'da düzenlenen çağdaş Türk resmi sergilerine katıldı ve 1937'de Balkan ülkelerindeki benzer sergilere iştirak etti. Renklerin sıcaklığı ve nüanslarıyla dikkat çeken eserleri, plastik yapılarıyla bütünlük sergiler. Figür ve nü çalışmalarının yanı sıra Türkiye'nin köşelerini konu alan tabloları, yerel renklerin olgun bir şekilde bir araya gelmesinin seçkin örneklerindendir. Türk resminin önemli isimlerinden biri olan Bursalı'nın eserleri, Devlet Resim ve Heykel Müzesi başta olmak üzere birçok resmi ve özel koleksiyonda yer almaktadır. Şefik Bursalı, 1990 yılında hayatını kaybetmiştir.
Lot No: 156
Lot: 156
Nurettin Ergüven (BASKI)-Çocuklu Kadın Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1905-1979) Ebat: 50x36 cm Not: Çerçevelidir Nurettin Ergüven 1905 yılında İskeçe’de doğdu. Sanayi-i Nefise Mektebi’nde okudu. Sanayi-i Nefise Mektebi Alisi’nin ardından Almanya’ya giderek Dresden Güzel Sanatlar Akademisi’nde öğrenim gördü. Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği’nin üyeleri arasında yer aldı. 1979 yılında İzmir’de hayata veda etti. Nurettin Ergüven deneye dayalı görünen kompozisyon çeşitlemelerinde soyutlamacı ilgilerle pekişen bir figürasyonu geliştirir. Çalışmalarının büyük bir çoğunluğunu doğadan yaptığı etütler oluşturur. Mistik çağrışımlarla donatılmış bu yöre görünümleri, Türk resminin en ilginç peyzaj yorumları arasındadır. Ergüven’in renkçi ve biçimci bir iradenin buyruğunda gerçekleşen ve Cézanne’ı anımsatan cesur kompozisyon arayışları, esas itibarıyla dinamik bir fırça işçiliğiyle kurulan resim yüzeyinde, derinlikle alakalı tespitler şeklinde netleşir ve peyzajla bütünleşen bir resim düşüncesi, özgün bir biçimleme tavrı olarak kendini ifade eder. Yapı sorununa verdiği önem, nesne ve figüre yönelik hacimsel ilgiler, tüm düzen endişesine karşın doğaçlamayı çağrıştıran hızlı bir resimsel eylem Ergüven’in sanat tavrının gerçek ipuçlarını içerir.
Lot No: 157
Lot: 157
Orhan Peker (BASKI)-Aşık Veysel Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1927-1978) Ebat:48x44 cm Orhan Peker 27 Mayıs 1927'de Trabzon'da doğdu. İstanbul'da Almanca öğrenmek için kaydolduğu Sankt Georg'a başladı ancak II. Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle okul kapatıldı. Bunun üzerine Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun atölyesine girdi. 1954 yılında, akademiden arkadaşı Avni Dilligil ve Grubu ile birlikte Almanya'da Erlangen Gençlik Tiyatroları Festivali'ne katıldı. İtalya ve Viyana'ya giderek burada Ressam Oscar Kokoschka ile tanışma ve onun atölyesinde çalışma fırsatı buldu. 1957'de Münih'e gitti ve burada iki yıl kaldıktan sonra 1959'da İstanbul'a döndü. Aynı yıl Ankara'ya gitti ve burada yaşamaya başladı. 1963 yılında İspanya'da verilecek bir eğitim bursuna Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından aday gösterilip kabul edilerek İspanya'ya gitti. 1966 yılında Türkiye Çağdaş Ressamlar Cemiyeti'nin girişimleriyle "Yılın Ressamı" ve "Yılın Genç Ressamı" seçildi. 1969 yılında Bayındırlık Bakanlığı'nın Japonya'daki "EXPO-70" fuarı için açtığı proje yarışmasında birincilik ödülü aldı. 1972 yılında tekrar Avrupa'ya gitti ve 1973 Mayıs ayına kadar Paris, Brüksel, Köln ve Münih'te çalışmalar yaptı. Yurda döndükten sonra iki yıl Ayvalık'ta yaşadı. 1978 yılında İstanbul'a yerleşti. 11 Nisan 1978'de, akademi hocası Bedri Rahmi Eyüboğlu galerisinde "Güvercinler" isimli son sergisini açtı ve aynı yıl vefat etti.
Lot No: 158
Lot: 158
Hüseyin Yüce (BASKI)-Görünüm Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1928-2015) Ebat: 52x30 cm Not: Çerçevelidir Hüseyin Yüce 1928 yılında Kütahya merkeze bağlı Göveçci köyünde doğdu. Devletin açtığı gece kurslarında, alfabeyi öğrendi. İlk derslerini, aynı zamanda hattat olan köy imamından aldı. Bu ''ilk aşinalık, resim melekesinin temelini'' oluşturdu. Resim öğretmeni Necati Astarcıoğlu'nun özendirici etkisiyle, resim yapmaya başladı. İlkokul alfabesinden çizdiği İsmet Paşa portresiyle, bir orman peyzajı, ilk resimleri oldu. Resim çalışmalarına giderek hız kazandırdı. Doğa konularını ele aldığı resimleri, onu bu türe yönlendirici bir katkı sağladı. İlk sergisini, 1965'te Kütahya'da açtı. 1968'de Ankara'da açtığı ikinci sergisi, 1965'te sanat çevrelerinin dikkatini çekti. Hindistan, Romanya, Mısır, Finlandiya, Çekoslavakya, Monako ve Fransa'da düzenlenen uluslararası naif ressamlar sergilerinde yer aldı. Herhangi bir akademik öğrenim görmeden, içgüdülerinin yönlendirici etkisiyle resim yapan ve bu nedenle naif olarak adlandırılan ressamlar grubunun Türiye'deki önemli temsilcileri arasında yer aldı. 06 Şubat 2015 Cuma günü hayatını kaybetti.
Lot No: 159
Lot: 159
Refik Epikman (BASKI)-Köşedeki Ev Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1901-1974) Ebat: 30x32 cm Refik Epikman 1902 yılında İstanbul'da doğdu. Sanayi-i Nefise Mektebi'nde eğitim gördü ve Paris'e giderek Julian Akademisi'nde resim eğitimi aldı. Türkiye'ye döndükten sonra Güzel Sanatlar Akademisi'nde öğretmenlik yaptı. Ankara Atatürk Lisesi'nde resim öğretmenliği ve sonrasında Ankara Gazi Muallim Mektebi'nde atölye hocası olarak görev aldı. Emekli olduktan sonra halkevlerinde Güzel Sanatlar Kolu Başkanlığı yaptı. Sanatçı, karma sergilerde eserlerini sergilemiş ve Büyük Millet Meclisi binasının toplantı salonuna Cumhuriyet'in ilanını konu alan resimler yapmıştır. Resimsel dil açısından, dışavurumcu konstrüktif-kübist etkiler ve soyut eğilimler olmak üzere iki grupta toplanabilir. Epikman ayrıca sanat yazıları kaleme almış ve Türkiye Cumhuriyeti'nde çağdaş sanatın gelişimine katkıda bulunmuştur.
Lot No: 160
Lot: 160
Feyhaman Duran (BASKI)-Laleli Buket Edlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1896-1970) Ebat: 38x47 cm Not: Çerçevelidir Feyhaman Duran 1886 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Babası, Rüsamet Emaneti'nde çalışan Süleyman Hayri Bey'di. Annesini genç yaşta kaybeden Feyhaman, babasının isteği üzerine 1895 yılında Galata Sarayı Humayun Mektebi'ne kaydoldu. Burada, önde gelen ressamlardan Şevket Dağ, şair Tevfik Fikret ve Viçen Arslanyan Efendi gibi isimlerin öğrencisi oldu. Okul yıllarında tarama kalem, çini mürekkebi ve yağlı boya gibi farklı tekniklerle çalışarak dikkat çekti ve özellikle Hüsn-ü Hat dersinde başarılı oldu. 1908 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra Bab-ı Ali'ye kâtip olarak girdi. Aynı yıl içerisinde mezun olduğu Galata Sarayı Humayun Mektebi'ne Hüsn-ü Hat öğretmeni olarak atandı ve hocası hattat Tahsin Bey'in yerine bu dersi vermeye başladı. Mısırlı prens Abbas Halim Paşa'nın seçtiği başarılı öğrenciler arasına girerek Avrupa'ya gitme şansı elde etti ve Paris'e gitti. Paris'te eğitim gören Feyhaman Duran, sanat yeteneğini daha da geliştirdi ve uluslararası alanda tanınmaya başladı. Türk sanatının önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilen Feyhaman Duran, Türk resim sanatına ve kültürüne önemli katkılarda bulundu.
Lot No: 161
Lot: 161
Sami Yetik (BASKI)-Dağda Kağnı Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1878-1945) Ebat: 41x34 cm Not: Çerçevelidir Sami Yetik Kuleli Askeri Lisesi’ndeki eğitimi devam ederken öğretmeni Osman Nuri Paşa’nın teşvikiyle resim çalışmalarına başladı. Eğitim hayatının Harbiye yıllarında ise ressam Hoca Ali Rıza ile karşılaştı ve ondan çok etkilendi. Eyüp Baytar Mektebi’nde resim öğretmeni olarak görev yaparken Sanayi-i Nefise Mektebi’ne kaydoldu, 1906 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından resim öğretmenliği yatı. 1910 yılında Serasker Mahmut Paşa'nın özel izniyle Paris’e resim eğitimine gönderildi, burada Akademi Julian'da Jean Paul Laurens'ın atölyesinde çalıştı. Bu süreçte klasik biçemden uzaklaşıp izlenimciliğe yöneldi, Türkiye'ye dönünce gördüğü yeniliklerin Sanayi-i Nefise programlarına girmesi için girişimlerde bulundu. Osmanlı Ressamlar Cemiyeti kurucuları arasında yer aldı. Aynı zamanda subay olduğu için Balkan ve Birinci Dünya Savaşları'nda İdadi'den arkadaşı Mehmet Ali Laga ile cephede görevlendirildi. Edirne cephesinde Hasan Rıza ile tanıştı, bu sayede onun yağmalanan atölyesine sahip çıktı, bazı resimlerinin Viyana müzelerine kazandırılmasını sağladı. Esir düşmesine rağmen Bulgar ressamlarla kurduğu ilişkiler sayesinde esaretten kurtuldu. Cephedeki görevleri sırasında yaptığı çizim ve eskizler, Şişli Atölyesi'ndeki büyük boyutlu resimlerinin temelini oluşturdu. Savaştan sonra gazetelerde sanat konulu yazılar yazdı, orta dereceli okullar için iki albüm hazırladı. 1940 yılında "Ressamlarımız I" adlı kitabı yayımlandı. Galatasaray, Ankara ve Viyana Sergileri'ne katıldı. 1945 yılında kurulan Asker Ressamlar Derneği'nin ilk kurucusu oldu. Savaş resimleriyle tanınan Yetik'in manzara, natürmort ve portreleri de önemlidir. Hayatının son yıllarında bilhassa Ankara manzaralarına yöneldi.
Lot No: 162
Lot: 162
Şeref Akdik (BASKI)-Balıkçılar Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1899-1972) Ebat: 48x34 cm Not: Çerçevelidir Şeref Akdik (1902 – 1972) Türk Empresyonist Ressam Şeref Akdik 1899’da İstanbul’da Fatih’te doğdu. Reis-ül Hattatin olarak tanınan Kamil Akdik’in oğlu olan Şeref Akdik, babasının etkisiyle resim sanatına yönelmiştir. Fatih Merkez Rüştiyesinden sonra Sanayi- i Nesife Mektebi Alisine giren sanatçı 1925 de eğitimini tamamladı. Ardından Avrupa konkurunu kazanarak Muhittin Sebati Ataman, Mahmut Cuda, Cevat Dereli ve Refik Epikman’la birlikte çalışmalarını Paris Julian Akademisi’nde Paul Albert Laurens atölyesinde sürdürdü. 1928 yılında yurda döndükten sonra, Güzel Sanatlar Birliği bünyesinde Ankara Devlet sergilerine katıldı. Ayrıca özel sergiler açtı. Yine bu dönemde Gazi Eğitim Enstitüsü’nde ve Haydarpaşa Lisesinde resim öğretmenliği yaptı. Daha sonra emekliliğine kadar Akademi Hocalığı yaptı ve pek çok öğrenci yetiştirdi. Empresyonist stilde çalışan sanatçının yurt içi ve yurt dışı müze koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. 1930’lu yıllarda Cumhuriyet ve devrimlerini konu alan resimler yaptı. İstanbul’un ağırlıklı olarak Anadolu yakasındaki semtlerle ilgili peyzajlar çalıştı. Aynı zamanda Hattatlık da yapan sanatçı, sonraki yıllarda İstanbul Moda’da kurduğu özel resim atölyesinde bir çok öğrenci de yetiştirmiştir.
Lot No: 163
Lot: 163
Halil Dikmen (BASKI)-Mermi Taşıyanlar Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1906-1964) Ebat: 71x44 cm Not: Çerçevelidir Halil Dikmen Türk ressam Halil Dikmen 1906’da İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra Sanayi-i Nefise Mektebi’ne (Güzel Sanatlar Akademisi) girdi. Burada, İbrahim Çallı‘nın atölyesinde çalışan Halil Dikmen, 1928’de Avrupa yarışmasını kazanarak devlet hesabına gittiği Paris’te, Paul-Albert Laurens ve Andrê Lhote atölyelerinde sanat eğitimini geliştirdi. 1931’de Avrupa’dan dönüşünde Kayseri’ye resim öğretmenliğine atandı ve uzun süre bu ilde görev yaptı. Daha sonra aynı görevini, İstanbul Galatasaray Lisesi’nde sürdürdü. Kısa bir süre Akademi’de öğretmenlik yaptıktan sonra, Resim ve Heykel Müzesi müdürlüğüne atanarak 1961 yılına kadar bu görevde kaldı. Daha sonraki Güzel Sanatlar genel müdürlüğü göreviniyse, ölümüne kadar sürdürdü. Yurt dışı sergilerin hazırlanmasında ve Ankara’nın güzel bir konser salonuna kavuşmasında özverili çabalar gösterdi. Halil Dikmen, yaşamının son birkaç yılını dolduran soyut-geometrik anlayıştaki resimleri dışında, genellikle sanatın çetin arayışlara dayanan ve büyük ustaların yapıtlarında anlam kazanan kalıcı yönüyle ilgilenmiştir. Paris’te sanat eğitimini geliştirdiği yıllarda, özellikle Louvre’da dikkatli incelemelerde bulundu. Zamana karşı duran büyük tabloların gizlerini, kroki defterine çizdiği desenlerle çözmeye çalıştı. Sanatın akademik eğitimi üstünde önemle durmuş ve bu eğilim, onun figüre ve yöresel yaşama ilişkin resimlerine sağlam bir desen, mimari bir kuruluş ve hesaplı bir ışık-gölge dengesi olarak yansımıştır.
Lot No: 164
Lot: 164
Halil Paşa (BASKI)-Peyzaj Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1856-1940) Ebat: 70x48 cm Not: Çerçevelidir
Lot No: 165
Lot: 165
İbrahim Çallı (BASKI)-Zeybekler Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1882-1960) Ebat: 60x51 cm Not: Çerçevelidir İbrahim Çallı 1882'de Çal kasabasında doğdu. Sanayi-i Nefise Mektebi'ne kabul edilmesini takiben Paris'e giderek eğitim aldı. Dönüşünde Türk sanatına büyük katkılarda bulundu ve birçok ünlü sanatçıyı yetiştirdi. Özellikle portrelerinde ve figüratif kompozisyonlarında özgür bir tarz benimsedi. 1960 yılında mide kanaması sonucu yaşamını yitirdi.
Lot No: 166
Lot: 166
Turan Erol (BASKI)-Lüxemburg Bahçesi Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1927-…..) Ebat: 51x58 cm Not: Çerçevelidir Turan Erol 1927 yılında Milas’ta doğan Turan Erol, 1951 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’nünün Bedri Rahmi Atölyesi’nden mezun oldu. 1963-64 yıllarında 4489 sayılı yasa ve Fransız Hükümeti’nin bursuyla Paris’te çalışmalarda bulundu. 1963-73 yılları arasında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü’nde, 1965-87 yılları arasında da Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda öğretim üyeliği yaptı. 1978-79’da Kültür Bakanlığı Plastik Sanatlar Kurul Başkanlığı, 1983-87 yıllarında da Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev aldı. 1987’de Hacettepe Üniversitesi’ne profesör olarak geçen sanatçı, bu üniversiteden 1990 yılında kendi isteği ile emekli oldu. 1991 ‘de Devlet Sanatçısı seçildi. Çok sayıda kişisel sergi açıp, karma sergilere katılan Erol’un, aralarında Sedat Simavi Vakfı Görsel Sanatlar Ödülü (1980), Hacettepe Üniversitesi 50. Yıl Hizmet Ödülü (1997), Mimar Sinan Üniversitesi 50. Yıl Hizmet Ödülü (2001), Gazi Üniversitesi Hizmet Ödülü (2002), ODTÜ Senatosu Onur Ödülü (2008) ‘nün de olduğu bir çok ödülü bulunmaktadır.
Lot No: 167
Lot: 167
Ali Avni Çelebi (BASKI)-Kelebek Yakalayanlar Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1904-1993) Ebat: 58x48 cm Not: Çerçevelidir Ali Avni Çelebi 1904 yılında İstanbul'da doğdu. Sanayi-i Nefise Mektebi'ne katılarak eğitim aldı. Münih'e giderek resim eğitimine devam etti ve birçok önemli figürle çalışma fırsatı buldu. Türkiye'ye döndükten sonra yenilikçi akımları desteklemek için Müstakil Ressamlar ve Heykeltraşlar Birliği'nin kuruluşuna katıldı. Birlik, sergiler düzenleyerek yeni sanat akımlarını tanıttı. Çelebi, akademik-empresyonist geleneğe karşı yenilikçi duruşunu sergiledi ve ödüller kazandı. Sanat kariyerinde birçok sergi açtı ve ödüller aldı. 1987'de Mimar Sinan Üniversitesi tarafından onursal profesörlük unvanı verildi.
Lot No: 168
Lot: 168
Emel Korutürk (BASKI)-Türk Çocuğunun Atatürk’e Şükranı Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1915 -2013) Ebat: 49x69 cm Not: Çerçevelidir Emel Korutürk Sanatsever bir aile içinde yetişti. 1931-1946 yılları arasında İstanbul Millletvekili olan babası Salah Cimcöz, CHP Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği ve Sanat Bölümü şefliği yapmış, sanat ve antikaya meraklı önemli bir kültür adamıydı. Emel (Cimcoz) Korutürk'ün çocukluğu, Moda'da sanatçılar ve edebiyatçılarla çevrelenmiş, sanat eserleriyle dolu bir evde geçti. Öğrenimine Dame d Sion'de başladı, lise eğitimini Lozan'da tamamladı. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'ne giren Emel Hanım ,İbrahim Çallı'nın yanı sıra diğer hocaların atölyelerinde de çalıştı, 1936'da mezun oldu. Akademi'de Avni Arbaş, Turgut Atalay ve Selim Turan gibi bir çok arkadaşı ve dostu oldu. 1944 yılında Fahri Korutürk ile evlendi. 1960'tan sonra eşinin büyükelçilik görevleri nedeniyle Moskova ve Madrid' te bulundu. Türkiye Cumhuriyeti'nin 6.Cumhurbaşkanı(1973-1980) olan Fahri Korutürk ile birlikte Türk Ocakları Merkez Binası'nın Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi olması için destek verdi. Özel sanat galerinin açılmasına teşvik etti, Çankaya Köşkü'nde ilk kez sanatçılara resepsiyon verilmesini sağladı. Çallı ekolünün ilkelerine bağlı resimler yaptı.
Lot No: 169
Lot: 169
Şevket Dağ (BASKI)-Sütunlar Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1874-1944) Ebat: 51x67 cm Not: Çerçevelidir Şevket Dağ 1876 yılında İstanbul'da doğdu. Eğitimine Osman Hamdi Bey'in kurduğu Sanayi-i Nefise Mektebi'nde başladı ve buradan birincilikle mezun oldu. Meslek hayatına 1902 yılında Efkaf'ta başladı ve daha sonra çeşitli okullarda resim öğretmenliği yaptı. Türk resim sanatının önemli isimlerine hocalık yaptı. Sanat kariyerinde iç mekan çalışmalarıyla tanındı, özellikle Ayasofya'nın çeşitli görüntülerini ustalıkla tasvir etti. Galatasaray Sergileri ve Devlet Resim ve Heykel Sergisi gibi önemli etkinliklere katıldı ve eserleri ulusal ve uluslararası alanda ödüller kazandı. Sanat yaşamının yanı sıra siyasete de atıldı. Atatürk'ün teşvikiyle milletvekili olarak görev yaptı ve daha sonra İnönü'nün desteğiyle Siirt milletvekili seçildi. 1944 yılında İstanbul'da vefat etti.
Lot No: 170
Lot: 170
Fahrünnisa Zeid (BASKI)-Dalyan Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1903-1991) Ebat:54x37 cm Not: Çerçevelidir Fahrünnisa Zeyd Türk ressam. Kabaağaçlızade Mehmed Şakir Paşa'nın kızı, II. Abdülhamit dönemi sadrazamlarından Cevat Paşa'nın yeğeni ve Halikarnas Balıkçısı'nın kızkardeşi olarak doğmuştur. Evlendikten sonra soyadını Kral I. Faysal'ın kardeşi ve o dönemdeki Irak büyükelçisi olan Emir Zeyd'den almıştır. Fransa'da "Fahrelnisa" imzasıyla tanınmıştır. Ayrıca Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın ve gravür sanatçısı Aliye Berger'in kardeşi; seramik sanatçısı Füreya Koral'ın teyzesi; ressam Nejat Devrim'in ve tiyatrocu Şirin Devrim'in annesidir. Fahrünnisa Zeyd, geniş boyutlu soyut resimleri ve çok renkli karmaşık desenleriyle tanınan bir ressamdır. Eserleri uluslararası alanda birçok kurumda sergilenmiştir. Tate Modern Sanat Müzesi, 2017'de Zeid'i "20. yüzyılın en önemli kadın sanatçılarından biri" olarak tanımlayarak retrospektif bir sergi düzenlemiştir.
Lot No: 171
Lot: 171
H. Vecih Bereketoğlu (BASKI)-Çiftlikte İnekler Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1805-1971) Ebat: 46x34 cm Not: Çerçevelidir Hasan Vecih Bereketoğlu (1895 – 1971) Türk Empresyonist Ressam Hasan Vecih Bereketoğlu 1895’te Rodos’ta doğdu. Kazasker Bereketzade Cemil Bey’in oğludur. Babasının memuriyeti nedeniyle ilk ve ortaöğrenimini Mısır’da yaptı. Liseyi Rodos’ta tamamladıktan sonra İstanbul Hukuk Fakültesine girdi. Ancak, resme olan ilgisi nedeniyle hukuk kariyerini sürdürmedi. İlk derslerini Halil Paşa‘dan alan sanatçı daha sonra Paris’teki Julian Akademisine devam etti. Empresyonizmi benimseyen sanatçı, bu özelliğini realizm ile birleştirdi ve birbirinden güçlü eserler verdi. Bir açık hava ressamı olan Bereketoğlu özellikle Kadıköy ve çevresinin güzelliklerine eserlerinde çokça yer verdi. Bir ara Cumhurbaşkanlığı Daire Müdürlüğü görevinde bulundu. Bu dönemde figür ve natürmort çalışmalarına eğildi. İstanbul Güzel Sanatlar Birliği üyesi olan sanatçı, birliğin sergilerine, Devlet Resim ve Heykel Sergilerine ve karma sergilere katıldı. Resim ve Heykel müzesinde, Milli Kütüphane koleksiyonunda ve pek çok resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.
Lot No: 172
Lot: 172
Hamit Görele (BASKI)-Şükran Görele'e Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1903-1980) Ebat: 36x49 cm Hamit Görele 1900 yılında Giresun'un Görele ilçesinde doğdu. İstanbul'da liseyi tamamladıktan sonra Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdi ve Hikmet Onat ile İbrahim Çallı gibi sanatçılarla çalıştı. Paris'teki başarılarından sonra Türkiye'ye döndü ve Müstekil Ressamlar ve Heykeltraşlar Birliği'nin başkanlığını yaptı. Eserleri yurt içi ve yurt dışında sergilendi ve Türk resim sanatına önemli katkılarda bulundu. 1980'da Devlet Resim ve Heykel Sergisi'nde başarı ödülü aldı, ancak aynı yılın 6 Haziran'ında vefat etti.
Lot No: 173
Lot: 173
I. Zeki Oral (BASKI)-Karadeniz Ereğlisi Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1925-2012) Ebat: 70x48 cm Not: Çerçevelidir
Lot No: 174
Lot: 174
Şeker Ahmet Paşa (BASKI)-Natürmort Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1841-1907) Ebat: 47x35 cm Şeker Ahmet Paşa 1841 yılında Üsküdar'da doğdu. Gerçek adı Ahmet Ali olan ünlü Türk ressam, Osmanlı'nın ressamlıkla birlikte en önemli asker ve bürokratlarından biriydi. Eğitimine Üsküdar İptidai Mektepleri'nde başladı ve daha sonra Tıbbiye Mektebi'ne geçti. Ancak, resme olan ilgisi burada keşfedilince resim eğitimi almaya başladı ve Tıbbiye Mektebi'ndeki resim hocasının yardımcısı olarak görevlendirildi. Tıp alanında da kendini geliştiren Ahmet Paşa, daha sonra Harbiye Mektebi'ne geçerek perspektif ve anatomi gibi konularda eğitim aldı. Harbiye Mektebi'nin, iyi bir asker ve bürokrat olmasında önemli bir rolü olduğu bilinmektedir. Sultan Abdülaziz'in resme olan ilgisini fark etmesiyle, onu Paris'e resim eğitimi almaya gönderdi. Paris'te Boulanger ve Gerome'un atölyelerinde çalıştı ve 1871 yılında İstanbul'a döndü.
Lot No: 175
Lot: 175
Zeki Kocamemi (BASKI)-Manzara Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1901-1959) Ebat: 44x32 cm Zeki Kocamemi 1900’de İstanbul Fatih'te doğdu. Babası Mahmut Rasim, Evkaf müfettişiydi. Edebiyatçı ve siyasetçi Hamdullah Suphi Tanrıöver, Zeki Kocamemi’nin amcasıydı. 1916’da Sanâyi-i Nefîse Mektebi’nde eğitimine, hazırlık sınıfında Hikmet Onat ile başladı. 1918’den mezun olduğu 1922’ye kadar İbrahim Çallı’nın atölyesinde çalıştı ve bu yıllarda Galatasaray Sergileri’ne katıldı. 1922’de Türk Ocağı tarafından resim eğitimi almak üzere Münih’e gönderildi. Burada sırasıyla Heinemann’ın ve Hans Hofmann’ın atölyelerinde çalıştı. 1927’de Münih’ten döndü. Aynı yıl Trabzon Lisesi’nde resim öğretmenliğine başladıktan sonra 1928’de tekrar İstanbul’a geldi. 1929’da Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 1930’da Güzel Sanatlar Akademisi’nin İç Mimarlık Bölümü’nde asistan olarak görev aldı. 1933’te 1936'ya kadar sürecek olan Güzel Sanatlar Akademisi Dahili Mimarı ve Mobilya Muavinliği görevine atandı. 1937’den 1949’a kadar Resim Bölümü başkanlığına getirilen Léopold Lévy’nin asistanı olarak çalıştı. 1939’da 1. Devlet Resim ve Heykel Sergisi’nde Atatürk’ün Cenaze Merasimi adlı tablosuyla birincilik ödülünü aldı. d Grubu’nun 1930 ve 1940’larda gerçekleştirdiği sergilerde yer aldı. 1945’te Resim Bölümü’nde kendi atölyesini açtı ve 1959’daki ölümüne kadar bu görevi sürdürdü.
Lot No: 176
Lot: 176
Halil Paşa (BASKI)-Peyzaj Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1856-1940) Ebat: 45x35 cm Not: Çerçevelidir
Lot No: 177
Lot: 177
Osman Bey (BASKI)-Sümbül Efendi Dergâhı Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1866-1921) Ebat: 41x33 cm Not: Çerçevelidir
Lot No: 178
Lot: 178
Hamza İnanç (BASKI)-Evler Ve Kar Üzerine Güzelleme Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1928-2020) Ebat: 40x35 cm Not: Çerçevelidir Hamza İnanç Soyut bir dönemden sonra post izlenimci, fovist bir anlayışla resmettiği manzara ve natürmortlarında renk ve leke düzeni matematiği göze çarpar. Hamza İnanç'ın "Kompozisyon (1961)", "Çiçekli Portre(1972)", Üç Vazoda Çiçekler, Evler ve Kar Üzerine Güzelleme adlı çalışmaları, renk ve fırça kullanımına dayalı manzara ve natürmort anlayışının ürünleridir.
Lot No: 179
Lot: 179
Nuri Abaç (BASKI)-Bahçeli Saz Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1926-2008) Ebat: 67x50 cm Not: Çerçevelidir Nuri Abaç 1926 yılında İstanbul’da doğdu. 1944 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Resim Bölümü, Leopold Levy Atölyesi’ne girdi. Bir yıl sonra geçiş yaptığı Mimarlık Bölümü’nden 1950’de mezun oldu. 1961 yılında Ankara’ya yerleşti. Gündelik hayat görüntülerini, Anadolu söylenceleri ve geleneksel sanat formlarımızla ilişkilendiren, nakış-resmi çağrıştıran ve dekoratif nitelikli özgün bir “gerçeküstücü” üslupla karşımıza çıkmıştır. Resmin fonunda mimari formasyonu çağrıştıran bir dokusal yapı geliştiren Abaç, bu alt-yapı üzerinde çok figürlü ve istifleme eğilimli “mizahi bir durumu” sahneleme düşüncesindedir. Daha çok geleneksel Orta Oyunu ve Karagöz’ün sunduğu görsellikle rastladığımız figürasyonu bir tipleme çalışmasıyla kendine mal eden, sıcak ve sempatik sunumlar gerçekleştirmiştir. Abaç’ın mimari yapı anlayışına dayalı resim yaklaşımında geçmişe özlemle eşdeğer, toplumsal eleştiri de içeren ironik göndermeler söz konusudur. 1970’den önceki resimlerinde Anadolu kültürünün efsanevi mitolojik yaratıklarını masalsı ve gerçeküstücü-fantastik bir biçemle resimledi. Daha sonraları yöneldiği Karagöz’ün kişiliğinde ve biçim benzetmesinde tarihi ve güncel konuları, olayları ele aldı. Balıkçıları, simitçileri, pazaryerleri, meyhaneleri, düğünleri, çay bahçeleri gibi yurdun akla gelebilecek özgün tüm ayrıntıları üzerinde yoğunlaştı. Geleneksel anlatım biçimlerinden, kültürel kalıtların biçim dillerinden etkilendi ve yöreselliğin evrensel duyumuna ulaştı. 2008 yılında Ankara’da vefat etti.
Lot No: 180
Lot: 180
Osman Hamdi (BASKI)-Silah Taciri Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1842-1910) Ebat: 73x53 cm Not: Çerçevelidir Osman Hamdi Bey (1842-1910) 1842 yılında İstanbul’da doğan arkeolog ve ressam Osman Hamdi Bey, Sanayi-i Nefise Mekteb-i Âlisi’nin (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin kurucusudur. 1860’da hukuk öğrenimi için Paris’e giden Osman Hamdi Bey, resme olan tutkusu sebebiyle Paris Güzel Sanatlar Yüksek Okuluna devam etti ve dönemin ünlü ressamları Jean-Léon Gérôme ve Gustave Boulanger’den dersler aldı. Aynı yıllarda Paris’e eğitim için gönderilen Süleyman Seyyid ve Ahmed Ali (Şeker) Paşa’yla 1867’de açılan 2. Uluslararası Dünya Sergisi’nde Osmanlı Pavyonu’nun hazırlıklarında çalıştı ve eserleri sergilendi. 1871 yılında İstanbul’a dönen sanatçı, sarayda yabancı elçilerin protokol işleriyle ilgili göreve atandı. Gösterdiği başarılarından dolayı Sultan Abdülaziz tarafından 1873 yılında Viyana’da açılan Uluslararası Sergi için görevlendirildi. İçinde bulunduğu kültürel ortamın ve sürdürmekte olduğu görevlerin sorumluğu doğrultusunda döneme uygun aydınlanmacı gelenekten beslenen resimler yaptı.
Lot No: 181
Lot: 181
Nevzat Akoral (BASKI)-Sürü Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Tarih: (1926-2016) Ebat: 50x30 cm Not: Çerçevelidir Nevzat Akoral 1926'da Manisa Karaoğlanlı Köyü'nde doğdu ve 2016'da Ankara'da vefat etti. İlk ve orta öğrenimini Turgutlu'da tamamladı. 1949'da Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nden mezun oldu ve 1962'ye kadar öğretmenlik yaptı. 1962'de bursla gittiği ABD'de Indiana Üniversitesi'nde grafik çalışmaları yaptı. Türkiye'ye döndüğünde Gazi Eğitim Enstitüsü'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı ve 1976'da emekli oldu. Akoral, 1970'e kadar Ankara'nın gecekondu bölgelerini konu alan özgün baskılar üretti. Sonrasında İç Anadolu Bölgesi'nin günlük yaşamını yağlı boya ile resmetti. Üç kez Devlet Resim ve Heykel Sergisi'nde başarı ödülü aldı ve 1981'de Atatürk'ün 100. Doğum Yılı Sergisi Ödülü'nü kazandı. Yapıtları çeşitli koleksiyonlarda yer almaktadır. 1 Ağustos 2016'da vefat eden Akoral, 2 Ağustos'ta Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.
Lot No: 182
Lot: 182
İ. Cemal Karakurçak (BASKI)-Bir Ankara Sokağında Gece Adlı Eseri'nin Baskı Tablosu Ebat: 35x50 cm Not: Çerçevelidir İhsan Cemal Karaburçak 1898'de İstanbul'da doğdu. İlk tahsilini Beşiktaş Rüştiyesi' nde, orta tahsilini Kabataş İdadisi' nde, yüksek tahsilini de P.T.T Mektebi Ali'sinde yaptı. P.T.T idaresinde müfettişlikten başlayarak Telgraf İşleri Müdürlüğü'ne kadar çeşitli vazifeler gördü. 1933'de Telgraf işleri Müdürlüğü'nden ayrılarak Anadolu Ajansı'nı temsil etti. 1949 yılı sonunda bu görevinden istifa etti. Resim fırçasını ilk kez eline 1930'da Paris'te Ecole Universelle' de aldı. Kısa bir zaman sonra okulu bırakmak zorunda kaldı Okuldaki katı öğretim kurumları çağda sanat isteklerine uygun düşmemişti. Bu açıdan akademik tahsil yapmamış ''audodidaact'' dedikleri kendi kendini yetiştirmiş bir ressam olarak tanındı. Sanat görüşünü ve anlayışını, 1951'den itibaren açtığı kişisel sergileri nedeniyle ve aynı adı taşıyan broşürlerinde, verdiği çeşitli konferanslarda, sanat ile ilgili söyleşilerinde açıkladı. 1956 Ankara'da kendi adını taşıyan bir galeri açtı.10 Haziran 1970 tarihinde Ankara'da vefat etti.
Lot No: 183
Lot: 183
Anonim (BASKI)-19. Yüzyıl Yıldız Camii Baskı Tablosu Ebat:66x53 cm Not: Çerçevelidir
Lot No: 184
Lot: 184
Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x50 cm
Lot No: 185
Lot: 185
Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x50 cm
Lot No: 186
Lot: 186
Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x50 cm
Lot No: 187
Lot: 187
Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x50 cm
Lot No: 188
Lot: 188
Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x50 cm
Lot No: 189
Lot: 189
Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Yağlı Boya 55x40 cm
Lot No: 190
Lot: 190
Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x50 cm
Lot No: 191
Lot: 191
Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Yağlı Boya 57x42 cm