• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

59- "Duvardaki Gerçekler 3" Hat Müzayedesi

59- "Duvardaki Gerçekler 3" Hat Müzayedesi

-Müzayede komisyonu %15'dir

-Alıcı İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundadır.

MÜZAYEDE AÇIKLAMASI

Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir

Değerli Antikalarım.com ailesi;

Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz "Duvardaki Gerçekler 3" Hat Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)

Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 30/03/2024 Cumartesi günü yayına girmiş olup, 06/04/2024 Cumartesi günü saat 21.59’a kadar pey alımına devam etmektedir.

06/04/2024 Cumartesi günü saat 22.00'da ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.

-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)

Not:

-Kazanılan eserlerin ödemesi 7 iş günü içinde yapılmadığı taktirde antikalarim.com'un hukuki işlem başlatma hakkı olacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.

-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.

-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.

-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.

Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz. 

Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:

Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.

Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.

Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.

Saygılarımızla:

Antikalarım.com

Lot: 69 » Alparslan Babaoğlu

Alparslan Babaoğlu

İçerik: 2’li Sümbül Ebru
Yapım Şekli: Ebru
Tarih: H.1417 - M.1996
Ebru ve Uygulama: Alparslan Babaoğlu
Çerçeve: 51x66 cm Yazı: 35x50 cm
Not: Mustafa Düzgünman’dan icazetli.

Alparslan Babaoğlu
1957 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ankara ve Erzurum'da tamamladı. Devlet bursuyla gönderildiği İngiltere'deki Elektronik Mühendisliği eğitimini şeref derecesi ile 1979 yılında, aynı dalda yüksek lisans eğitimini 1980 yılında tamamlayarak yurda döndü. Mühendislik hayatını bir kamu kurumunda yönetici olarak sürdürürken 2011 yılında emekliye ayrılarak bu tarihe kadar ancak boş zamanlarını ayırabildiği ebrû sanatına zamânının tamamını ayırmaya başlayan Alparslan Babaoğlu, gelenekli ebrû yapımı ve tekniği ile ilgili araştırmalar ve çeşitli kurumlarda ebrû eğitmenliği yapmakta olup evli ve iki çocuk babasıdır. 1984 yılında Topkapı Sarayı Nakışhânesi'ne devam ederken başladığı ebrû yapımını o tarihten bu yana ustasının çizgisinde aralıksız sürdürmektedir. 1985 yılında ustası Mustafa Düzgünman'la tanıştı ve 1989 yılında kendisinden ebrû sanatının icrâsı ve öğretilmesi konusunda icâzet aldı. "EBRÛ İSTANBUL" isimli kitabı İstanbul Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından 2008 yılında, “TÜRK EBRÛSU” isimli kitabı ise Klasik Türk Sanatları Vakfı tarafından 2017 yılında yayınlanmıştır. Bir dönem Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Bölümü’nde ebrû dersleri vermiş olup eğitim faaliyetlerine halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Klasik Türk Sanatları Vakfı, Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi ve AlBaraka Türk Geleneksel Sanatlar Merkezi’nde devam etmektedir. T.C. Cumhurbaşkanlığı, T.C. Başbakanlık, T.C. Merkez Bankası, AlBaraka Türk ve Kuveyt Türk koleksiyonları ile müzeler ve çok sayıda özel koleksiyonda eserleri bulunmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2013 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sâhibidir.

Detaylar
Lot: 70 » Mustafa Halim Özyazıcı

Mustafa Halim Özyazıcı

İçerik: "Yâ Hazreti Pir Yusuf Sünbül-ü Sinan KS."
Yazı Şekli: Celi Talik yazı
Tarih:1315/ M.1898 -1384 H/ 1964
Tezhip: Safiye Ocaklı
Çerçeve: 95x55 cm Yazı: 50x10 cm
Not: Şeyh Yusuf Sünbül Sinan Hazretleri;
Sünbülüye tarikatın kurucusudur. Sünbül lakabını şeyhi Cemal-i Halveti tarafından verilmiştir.
Babası: Kayabeyoğlu Ali’dir.
Halvetiye tarikatının cemaliye kolunun şubesi olan sünbüliyye kolunu kurup şeyhi olmuştur. Çeşitli kitapları vardır.

Mustafa Halim Özyazıcı
Nalıncı Hacı Cemâl Efendi’nin oğlu olarak H. 20 Şa'bân 1315/m. 14 Ocak 1898’de İstanbul’da doğdu. Asıl ismi Mustafa Abdülhalim’dir. Esekapısı İbtidâî Mektebi’nde ve daha sonra Haseki’deki Gülşen-i Ma’arif Rüşdî Mektebi’nde okudu. Mektebin yazı hocası olan Hâmid Aytaç’tan sülüs ve nesih, Ferîd Bey’den de dîvânî ve rık’a dersleri aldı. Mezun olduktan sonra Sanayi-i Nefîse Mektebi’nin hâk ve resim şubesine girdi. Ertesi sene, yeni açılmış olan Medresetü’l-hattatîn’e kaydoldu. Burada Hasan Rızâ Efendi ve Kâmil Akdik’ten yeniden sülüs ve nesih, Tuğrakeş İsmâ’il Hakkî Altunbezer’den celî sülüs ve Hulûsî Yazgan’dan da ta’lik meşketti. Medresetü’l-hattatîn’den H. 20 Zi’l-hicce 1336/M. 27 Eylül 1918’de şahâdetnâme aldıktan sonra Dîvân-ı Hümâyûn Kalemi’ne girdi.

Askere alınınca Matbaa-i Askeriye hattatlığına tayin edildi. Bilahare Evkaf Matbaası’nın hattatlığı da uhdesine verildi. Cumhuriyet’in ilanı üzerine terhis edilince Bâb-ı Âlî civârında bir yazıhâne açtı. Bir aralık Devlet Matbaası hattatlığını da yaptıysa da, harf inkılâbı ile bırakmak zorunda kaldı. Mısır’a yerleşme isteği de reddedilince yazıhânesini kapatarak Tepebağı’ndaki evine çekildi. Dileyenlere yazı yazdığı ve daha ziyade bağıyla ilgilendiği bu dönemdeki yazılarına “Ketebehü Hâlim sâbıkan hattat hâlen bağıbân” şeklinde ketebe koyan hattat, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olanlara verilen diplomaları da yazdı.

1940’lı yıllarda başlayan eski eserlerdeki restorasyon çalışmaları esnasında, bazı yapılardaki eski yazıların yenilenmesine memur edildi. Bu çalışmaları sayesinde 1948’te Güzel Sanatlar Akademisi’nin hocaları arasına girdi. Bu arada Hac fârizasını de ifâ etti. Akademi’den 1962’de emekli olduktan sonra çalışmaların Zeytinburnu’ndaki evinde devam eden Halim Özyazıcı, evine giderken geçirdiği bir trafik kazası neticesinde yaralanmış, bir müddet hasta yattıktan sonra 30 Eylül 1964’te vefât etmiştir. Kozlu Mezarlığı’nda medfundur.

Detaylar
Lot: 87 » Ümmühan Güner

Ümmühan Güner

İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H. 1435 - M. 2014
Çerçeve: 76x130 cm Yazı: 24x80 cm
Not: Altın zerefşan ile Tezhip yapılmıştır.

Ümmühan Güner
İstanbul doğumlu olup Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim görmektedir. 2000 yılında Hatice ALGÜN ile Tezhip eğitimine başlamıştır. 2000-2004 T.C Kültür Bakanlığı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları kursu bünyesinde kıymetli hocalar Cahide KESKİNER, Sabiha KOÇ, Asiye OKUMUŞ 'tan 15 yy. 16 yy. 17 yy. Dönemleri üzerine tezhip eğitimi alarak başarı ile mezun olmuştur. 2005 yılında Doç. Dr. Süleyman BERK ile Hüsn-i Hat eğitimine başlamıştır. Talip MERT 'ten Osmanlıca eğitimi, Yrd. Doç. Dr. Savaş ÇEVİK’ ten Temel Sanat Eğitimi alarak İSMEK’ te katıldığı İhtisas eğitim programını başarıyla tamamlamıştır. Hat eğitimine 2010’da Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi’nde Davud BEKTAŞ Hoca ile devam etmiştir. 2014 yılında Davud Bektaş’tan Muhakkak, Sülüs, Nesih hattı ile yazdığı Şevki Efendi’nin Hilye-i Şerifi ile Hüsn-i Hat icâzetini almıştır. Özel ve resmi kurum koleksiyonlarında eserleri bulunan sanatçının çeşitli dergi ve kitapta basılan çalışmalarının yanı sıra katıldığı yarışmalardan mansiyon ve dereceleri vardır. Muhtelif sergilerde eserleri sergilenmiştir. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın Anadolu İmâm Hatip Liselerine yönelik hazırlattığı Hüsn-i Hat ders kitabının yazarları arasındadır. Üstat Hasan Çelebi başkanlığında Çamlıca Cami Müzesi için bayan hattatlar tarafından yazılan Mushaf-ı Şerif’in hattatlarındandır. Halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde Hocası Davud BEKTAŞ ile Hat çalışmalarına devam etmekle birlikte aynı zamanda Yrd. Doç.Dr. Savaş Çevik ile Celî Divânî yazı çalışmalarını sürdürmektedir. Daha önce çeşitli kurumlarda Hat Dersi veren sanatçı 2012 yılından bu yana Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde Hüsn-i Hat Eğitmeni olarak görev yapmakta ve bununla birlikte atölye çalışmalarına devam etmektedir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 4
sonraki